Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: voor onmiddellijke publicatie
Amsterdam, 27 maart 2006

F R A N K D E G R A V E
NIEUWe voorzitter raad van toezicht felix meritis

Met ingang van 27 maart wordt Mr. F.H.G. de Grave (1955) de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting Felix Meritis. In deze functie volgt hij Simon Korteweg op die zal aanblijven als lid van de Raad.

Frank de Grave heeft in zijn politieke loopbaan als lid van de Gemeenteraad van Amsterdam (1982-1987) en als wethouder van Financiën van Amsterdam (1990-1996) zich hard gemaakt voor het internationale vestigingklimaat van de hoofdstad, waarbij het culturele leven een belangrijke rol speelt.

De directie van Felix Meritis is zeer ingenomen met de benoeming van Frank de Grave. Zijn grote bestuurlijke ervaring maken hem buitengewoon geschikt voor deze functie.

Frank de Grave is sinds 1 april 2004 voorzitter van de Raad van bestuur van de Zorgautoriteit. Daarnaast heeft hij diverse nevenfuncties waaronder het voorzitterschap van de Stichting het Rembrandthuis.

De overige leden van de Raad van Toezicht zijn Pauline Kruseman (Directeur Amsterdams Historisch Museum) Lydia Lansink (architectuurhistorica) en Kathinka Dittrich van Weringh (Voorzitter European Cultural Foundation). De directie van Felix Meritis bestaat uit Linda Bouws en Joanneke Lootsma.

EINDE PERSBERICHT
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Petra Vermeulen, tel: 020 626 23 21