RTL Group


Programmamanagement RTL Nederland krijgt nieuwe structuur

Jaap Hofman benoemd tot adjunct programmadirecteur, Boudewijn van Schaik opvolger bij RTL7

Algemeen programmadirecteur televisie van RTL Nederland, Bart in t Hout, heeft een nieuwe structuur geïntroduceerd op de afdeling programma management. Een van de belangrijkste veranderingen behelst het aanstellen van vaste zenderteams. Jaap Hofman en Boudewijn van Schaik hebben een nieuwe aanstelling gekregen. De herstructurering zal eind maart definitief van kracht zijn.

Bart in t Hout is eindverantwoordelijk voor het programmabeleid van RTL 4, RTL 5 en RTL 7. De drie aan hem rapporterende programmadirecteuren dragen voor hun eigen zender de verantwoordelijkheid voor de uiteindelijke keuze van programmas, de taakverdeling binnen hun eigen teams en het financiële en creatieve beleid. Zij worden ondersteund door vaste programmacoördinatoren per zender.

Jaap Hofman (54 jaar) is benoemd tot adjunct programmadirecteur televisie. Hij is in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor onder andere RTL Z, sport, sponsoring en special projects. Daarbij is hij het eerste aanspreekpunt voor alle nieuwe gesponsorde programma-ideeën.

Boudewijn van Schaik (43 jaar), voorheen programmacoördinator van programmas als Idols, In Holland Staat Een Huis en De Staatsloterij Show, is aangesteld als programmadirecteur van RTL 7. Van Schaik was voorheen werkzaam bij John de Mol Produkties en Endemol en werkte als uitvoerend producent van Big Brother 1, 2 en 3 en een aantal grote amusementsshows met onder andere Linda de Mol.

Bart in t Hout over de nieuwe structuur: Ik ben ervan overtuigd dat je een zender intens moet leven. Dat kan mijn inziens alleen als een vast team de creatieve en financiële verantwoordelijkheid draagt. De mensen die er nu zitten, zullen knokken voor hun zenders en daar zal de consument voordeel van hebben.

De zenderteams zien er als volgt uit:

RTL 4: Wim ter Laak (Programmadirecteur), Brian Ruijg, Cornélie Klercq, Rik Luijcx (Programmacoördinatoren).
RTL 5: Erland Galjaard (Programmadirecteur), Peter Lubbers en Werner van Es (Programmacoördinatoren).
RTL 7: Boudewijn van Schaik (Programmadirecteur), Marco Geluk (Programmacoördinator).


---

---------
Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim Koppenol, persdienst RTL Nederland via tel. 035-6718597

© 2006 RTL Nederland / IP