29
30
31
/> Maart 2006

bmi regional introduceert nieuwe dienst tussen Amsterdam-Aberdeen

Nu wekelijks 18 vluchten, schema houdt rekening met zakentrips

bmi regional, de meest punctuele luchtvaart-maatschappij van Groot-Brittannië, introduceert vandaag (27 maart) een nieuwe route tussen Amsterdam en Aberdeen. Die wordt op werkdagen drie maal daags gevlogen, één maal op zaterdag en tweemaal op zondag. Afbeelding

'Doe de groeten in Schotland", lijkt de Britse Consul Generaal in ons land, Bernhard Garside (links), tegen algemeen directeur Crawford Rix van bmi regional te zeggen. Vanochtend startte bmi een nieuwe verbinding tussen Schiphol en het Schotse Aberdeen. © Capital Photos

De route wordt onderhouden door bmi regional's comfortabele Embraer jets, en het vluchtschema is zodanig gekozen dat rekening wordt gehouden met de werktijden van het groeiende aantal zakelijke bezoekers aan Aberdeen. Omgekeerd brengen de vluchten ook Amsterdam binnen handbereik van de Schotse zakenwereld.

Toegangspoort
"We willen ons vluchtaanbod vanuit Aberdeen, de thuishaven van bmi regional, verder uitbreiden en ik ben er van overtuigd dat deze route niet alleen door zakelijke reizigers zal worden gewaardeerd, maar ook de nodige vrijetijdspassagiers zal weten te trekken, die op zoek zijn naar kwaliteit en keuzevrijheid', aldus Crawford Rix, algemeen directeur van bmi regional.

'Aberdeen is een populaire toegangspoort voor zowel zakenreizigers als vrijetijdspassagiers. De stad Aberdeen vormt het culturele hart van Noord-Oost Schotland en biedt levendige uitgaansmogelijkheden".

Wekelijks 18 vluchten
"Het is voor het eerst in twintig jaar dat bmi haar vluchten vanuit Amsterdam uitbreidt met een nieuwe bestemming. Twee jaar geleden zijn we al gestart met Groningen-Aberdeen en ik ben bijzonder verheugd dat we onze passagiers nu wekelijks 18 vluchten tussen Amsterdam en Aberdeen kunnen aanbieden", aldus Jenny Caulfield, sales manager Nederland en Scandinavië van bmi.

Afbeelding
Feestelijk was vandaag de eerste bmi-vlucht Schiphol en Aberdeen. Het is een belangrijke bestemming voor de olieindustrie, maar fungeert ook als toeristische toegangspoort van de Grampian Highlands met de vele kastelen, whiskystokerijen, vis- en golfmogelijkheden. © Capital Photos

Punctualiteit
bmi regional biedt een keuze aan binnen- en buitenlandse vluchten vanaf regionale luchthavens en is officieel de beste luchtvaartmaatschappij van Groot-Brittannië op het gebied van punctualiteit en staat bekend om haar excellente service aan boord en de vele frequent flyer-voordelen.

Volledige service
Op alle vluchten wordt een volledige service geboden met gescheiden business en economy class gedeelten en gratis drank- en maaltijdservice. Faciliteiten als lounges en een range van incheckmogelijkheden, waaronder online inchecken, zorgen voor snelle en efficiënte afhandeling op de luchthaven.

Informatie
Voor meer informatie en reserveringen, kijk op www.flybmi.com of bel 020-346 9211.

* Vluchtschema Amsterdam-Aberdeen

vertrek 10:30, aankomst 11:20 (maandag-zaterdag) vertrek 15:10, aankomst 16:00 (maandag-vrijdag & zondag) vertrek 19:45, aankomst 20:35 (maandag-vrijdag & zondag) 0M Aberdeen-Amsterdam
vertrek 07:15, aankomst 10:00 (maandag-zaterdag) vertrek 11:55, aankomst 14:40 (maandag-vrijdag & zondag) vertrek 16:30, aankomst 19:15 (maandag-vrijdag & zondag)
* bmi regional is volledige dochteronderneming van bmi
* bmi regional vliegt vanuit de volgende Britse luchthavens: Aberdeen, Edinburgh, Glasgow, Leeds Bradford, Manchester, Norwich, Nottingham East Midlands en Stornoway

* bmi is Heathrow's op één na grootste luchtvaartmaatschappij. Gezamenlijk voeren bmi mainline en het regionale netwerk, 1.700 vluchten per week uit naar Aberdeen; Alicante; Amsterdam; Antigua; Barbados; Belfast; Brussel; Chicago; Cork; Dublin; Durham Tees Valley; Edinburgh; Esbjerg; Glasgow; Groningen; Hannover; Inverness; Jeddah (m.i.v. mei 2006); Jersey; Kopenhagen; Las Vegas; Leeds Bradford; London Heathrow; Manchester; Mumbai; Napels; Nice; Norwich; Nottingham East Midlands; Palma de Mallorca; Paris Charles de Gaulle; Riyadh; St Lucia; Stornoway; Toulouse en Venetië.

* bmi is lid van de Star Alliance, 's werelds grootste luchtvaartalliantie met 16 deelnemers. Het Star Alliance netwerk biedt 795 bestemmingen in 139 landen met meer dan 15.000 dagelijkse vluchten.

N Afbeelding oot voor de redactie:
voor meer informatie
(