Ingezonden persbericht


Annette van Elst 'Cursist van het jaar 2005' op Beauty Trade special

Publicatiedatum: 29-03-2006

Persbericht
Utrecht 29 maart 2006

Winnares van Blue Diamond Award-wisseltrofee

Annette van Elst uit Veenendaal is op maandag 27 maart tijdens de vakbeurs Beauty Trade special 'Cursist van het Jaar 2005' geworden. Zij ontving de bijbehorende Blue Diamond Award-wisseltrofee, een waardecheque van ¤ 350 en een dagje beautyfarm. Annette van Elst volgt haar opleiding bij Amice Opleidingscentrum in Barneveld. Op de tweede en derde plaats eindigden resp. Della Rovere uit Utrecht en Tahany Mourad uit Almere. Beauty Trade special is de jaarlijkse vakbeurs voor schoonheidsspecialisten, nagelstylisten en voetverzorgers in de Jaarbeurs Utrecht. De competitie om de Blue Diamond Award staat open voor aankomende talenten uit het eindexamenjaar 2005-2006 van de opleiding Schoonheidsspecialist en wordt georganiseerd door KOC Nederland in samenwerking met leveranciersvereniging BT&EA, het vakblad Esthéticienne, Hoofdbedrijfschap Ambachten, Anbos en VNU Exhibitions Europe.

Hoog niveau
In totaal 46 kandidaten streden om de felbegeerde titel 'Cursist van het Jaar' en de jury, bestaande uit vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en het scholenveld, had een zware taak. Het niveau van de deelnemers lag zeer hoog. De kandidaten hadden 's morgens een theorietoets, gevolgd door praktijkrondes op het wedstrijdpodium in hal 9 van de Jaarbeurs Utrecht.

Massage
De kandidaten voerden een massage uit van decolleté, nek en arm. De twaalf deelnemers met het hoogste aantal punten voor theorie en praktijk streden in de finale om de eerste plaats door het aanbrengen van een avondmake-up. De Blue Diamond Award werd gepresenteerd door Marielle Bastiaansen, bekend van het tv-programma 'Looking Good'.

Noot voor de redactie (