Landelijke Studenten Vakbond


PERSBERICHT

CDU steunt missie naar Minsk van Nederlandse studenten

De voorzitter van de Christlich Demokratische Union (CDU), de grootste regeringspartij in Duitsland, heeft vanavond op een partijbijeenkomst steun betuigd aan de missie van de Nederlandse studenten die zaterdag begonnen zijn aan hun reis naar Minsk.

Dr. Johannes von Thadden, Bundesgeschäftsführer van CDU Deutschland, heeft namens de CDU de brief ondertekend die de studenten persoonlijk willen overhandigen aan Lukashenko. Deze brief werd eerder ondertekend door Boris van der Ham (D66), Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD EP), Max van den Berg (PvdA EP), Jan de Vries (CDA) en Naima Azough (GroenLinks) op de demonstratie op het Museumplein in Amsterdam, ter ondersteuning van de demonstranten in Wit-Rusland.

"In Duitsland en de Oekraine zijn vandaag vrije en eerlijk verlopen verkiezingen gehouden. De demonstranten in Wit-Rusland willen graag hetzelfde bereiken. Druk van buitenaf kan daarbij helpen", aldus de demonstranten vanuit Berlijn.

De studenten reizen nu verder richting Wit-Rusland. Onderweg zal gestopt worden in Warschau, waar ook demonstraties zullen worden gehouden. In Polen wordt wederom aan prominente politici gevraagd de brief te ondertekenen en zullen verschillende studenten zich bij de missie aansluiten.


--------------------------------------

Noot voor de redactie,


Landelijke Studenten Vakbond