Nieuwste GIMD-uitgave 'zo zijn onze manieren' gratis beschikbaar

LEEUWARDEN, 20060323 -- Vanaf 27 maart 2006 stelt GIMD B.V. haar nieuwste uitgave 'zo zijn onze manieren, (on)gewenst gedrag in de werksituatie' gratis beschikbaar. De uitgave gaat nader in op het herkennen en bestrijden van ongewenst gedrag, licht de verschillende beleidselementen toe en gaat met name in op het bevorderen van gewenst gedrag door hiervoor concreet beleid te ontwikkelen.


Met het formuleren en instellen van een vertrouwenspersoon alleen bent u er niet. Om een bedrijfscultuur te verwezenlijken en te handhaven die werkelijk maatgevend is voor het gedrag van alle medewerkers, is permanente aandacht vanuit de leiding onontbeerlijk. De uitgave onderstreept dan ook de verantwoordelijkheid die een leidinggevende is toebedeeld in dit soms kwetsbare beleidsterrein.

Naast de GIMD-uitgave wordt een bijbehorende poster 'zo zijn onze manieren' aangeboden om binnen de organisatie aan te (kunnen) geven dat gewenst gedrag belangrijk is. KPMG ondersteunt deze actie met een logo op de poster. Het beknopte boekje en de bijbehorende poster worden gratis aangeboden, via de website www.gimd.nl, aan hoofden P&O die werken bij organisaties met meer dan 250 medewerkers.

Behalve door het uitgeven van het boekje en de poster ondersteunt GIMD organisaties bij het stimuleren van gewenst gedrag door het inzetten van workshops, trainingen, vertrouwenspersonen en klachtencommissies.

GIMD is marktleider op het gebied van bedrijfsmaatschappelijk werk en geeft daarnaast trainingen, coaching en advies. GIMD wil de 35 jaar ervaring op dit gebied delen door de aanwezige kennis op een compacte wijze te bundelen in een serie GIMD-uitgaven, waarvan er nu acht zijn verschenen. De volgende uitgave kunt u in het najaar van 2006 verwachten.