Ingezonden persbericht


Schiphol-Rijk / Delft 28 maart 2006

PRIORITY TELECOM EN BACKUPAGENT SLUITEN SAMENWERKINGSVERBAND ONLINE BACKUP

Priority Telecom (Euronext Amsterdam: PRIOR) en BackupAgent BV maken een samenwerking bekend om online back-updiensten te gaan aanbieden aan de zakelijke markt. Priority Telecom is een van de eerste telecomaanbieders voor de zakelijke markt in Nederland die een online back-up dienst in haar dienstenportfolio opneemt. Priority Telecom gaat de dienst aanbieden aan al haar zakelijke klanten.

De online back-up dienst van BackupAgent BV is bij uitstek geschikt voor de zakelijke gebruiker doordat de data wordt vóór verzending versleuteld wordt en van de geheime sleutel wordt een kopie opgeslagen bij DigiNotar, dé partij die zekerheid en vertrouwen biedt op het internet. Indien de gebruiker de sleutel kwijtraakt, kan alleen hij deze opvragen bij DigiNotar. "Het aanbieden van een online back-up dienst aan de zakelijke markt is een goede aanvulling op onze breedband Internet dienstverlening," aldus Lucas van Rijen, Vice President Marketing & Product Management van Priority Telecom. "De nieuwe online back-up dienst voorziet duidelijk in een sterk groeiende behoefte. Het goed organiseren van het back-up proces van essentiële data vormt voor veel bedrijven een probleem," vervolgt van Rijen. "De nieuwe online back-up dienst is zeer eenvoudig in gebruik en is bij uitstek geschikt voor medewerkers die veel met hun laptop onderweg zijn. Mede door toegevoegde functionaliteit van Diginotar vormt BackupAgent een betrouwbare en degelijke online backup propositie voor de zakelijke markt." "Met deze samenwerking stelt BackupAgent BV Priority Telecom in staat om de zakelijke markt dé meeste betrouwbare online back-up oplossing te bieden," aldus Roland Sars, commercieel directeur van BackupAgent BV, "we zijn erg tevreden met de samenwerking en verwachten dat de dienst erg aan zal slaan bij de klanten van Priority Telecom." Priority Telecom verwacht de dienst commercieel te kunnen aanbieden in april 2006.

Einde persbericht

Over Priority Telecom NV
Priority Telecom, gevestigd in Amsterdam, is een faciliteitengebaseerde zakelijke aanbieder van telecommunicatiediensten die zich met name richt op haar stedelijke kernmarkten in Nederland, Oostenrijk en Noorwegen. Priority Telecom levert high-speed internettoegang, privé-datanetwerken, op maat gemaakte netwerkdiensten en geavanceerde spraakdiensten aan meer zakelijke klanten. Priority Telecom richt zich met name op middelgrote en grote zakelijke klanten en stedelijke/nationale leveranciers van telecommunicatiediensten en maakt daarbij optimaal gebruik van haar ervaren lokale directe verkoopmedewerkers. Priority Telecom is een meerderheidsdochter van Liberty Global, Inc. De onderneming is genoteerd aan Euronext Amsterdam en wordt verhandeld onder het symbool PRIOR. Voor meer nieuws en informatie surft u naar www.prioritytelecom.com.

Over BackupAgent BV
BackupAgent BV (www.backupagent.com) is een innovatief bedrijf dat zich bezigheid met haar online back-updienst 'BackupAgent'. De dienst is in 2003 geïntroduceerd, gericht op de MKB-ondernemer en wordt in de markt gezet via ISPs en VARs. BackupAgent wordt inmiddels aangeboden door de ISP's SURFnet, InterNLnet en Cyso Managed Hosting. Tevens distribueert ACAL Nederland BV de dienst en zijn er tientallen VARs die de dienst aanbieden aan hun klanten. BackupAgent werkt met strategische partners als de Technische Universiteit Delft om een optimale dienstverlening te kunnen bieden. De belangrijkste eigenschappen van de back-updienst is de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. BackupAgent is gevestigd in Delft en heeft 10 medewerkers.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Roland Sars
Commercieel directeur BackupAgent BV
e.: roland@backupagent.com
t.: 015-2574700

Cathy van de Garder
e.: cvdgarde@prioritytelecom.com
t.: 020 - 778 2500

-----------------------


---- --