Digitale Gemeente Houten

Lezing 29 maart: De zin en onzin van de Da Vinci Code

dinsdag 21 maart 2006 - Bron: Bibliotheek Houten

Van de Da Vinci Code werden tot nu toe alleen al in Nederland rond de 600.000 exemplaren verkocht. De thriller van Dan Brown is daarmee het best verkochte boek voor volwassenen ooit, op de bijbel na. De Da Vinci Code is een ingenieuze mengelmoes van fictie en feiten. Aan de hand van manuscripten, schilderijen en gebouwen herschrijft Dan Brown de geschiedenis van het christendom. Dit tot ontsteltenis van gerenommeerde theologen en kunsthistorici. Zij hekelen zijn beweringen en waarschuwen voor de geschiedvervalsende kracht van het boek. En die is groot. De bestseller heeft massas lezers er moeiteloos van kunnen overtuigen dat de figuur naast Christus op Leonardo Da Vincis Laatste Avondmaal niet de baardeloze jongeling Johannes is, maar de roodharige Maria Magdalena. Ze zou niet alleen de maaltijd met Jezus hebben gedeeld, maar ook het bed. Is dit waar? Was Leonardo da Vinci een ketterse kunstenaar? Welke geheimen schuilen er in zijn werken? Bestaat er echt zoiets als de Heilige Graal en zo ja, wat is dat? Karin Braamhorst neemt haar publiek mee op een kunsthistorisch reisje door het boek. Ze zal aan de hand van prachtige dias de zin en de onzin van de Da Vinci Code bespreken.

Karin Braamhorst (1960) is kunsthistorica, docente en auteur. Van haar hand verscheen onlangs het Ikonen Lexicon, een alfabetisch geordend, begrijpelijk geschreven en prettig leesbaar boek over de geschiedenis van ikonen.
Zij is een ervaren spreekster die gedreven wordt door haar passie voor kunst. In talloze cursussen en inspirerende lezingen brengt ze het wonder van de schoonheid over op haar publiek. Door haar persoonlijke aanpak weet zij haar toehoorders te enthousiasmeren en te betrekken bij de verhalen die ze vertelt en de beelden die ze laat zien. Zo heeft zij de afgelopen maanden voor een groot publiek onder meer haar lezing De zin en onzin van de Da Vinci Code gegeven. In deze lezing gaat ze vooral in op de kunsthistorische aspecten van het inmiddels wereldberoemde boek van Dan Brown.

Bibliotheek Houten
Onderdoor 158, Houten
Aanvang : 20.00 uur,
zaal open 19.30 uur
Toegang : 7,50
U-pas : 3,75

Voorverkoop toegangsbewijzen:
Bibliotheek, Onderdoor 158, Houten
Boekhandel Wijs, Spoorhaag 144, Houten
Aanmelding vooraf is gewenst

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).