Samenwerking tussen Zonnebloem en bedrijven succes

De zonnebloem

P E R S B E R I C H T

Presentatie resultaten project op 29 maart
Samenwerking tussen Zonnebloem en bedrijven succes

Breda, 23 maart 2006 - De belangstelling van bedrijven voor samenwerking met maatschappelijke organisaties groeit. Net als Het Rode Kruis en Humanitas heeft de Zonnebloem een project opgestart dat hierop inspeelt. Elf afdelingen van de vrijwilligersorganisatie hebben het afgelopen jaar gestructureerde samenwerking met het bedrijfsleven gezocht. Dit resulteerde in concreet resultaat. Zoals een aantal Fortismedewerkers, die zich twee weken geleden vrijwillig inzetten voor een dagtrip in Rotterdam.

De Zonnebloem trekt door de samenwerking meer en jongere vrijwilligers aan en realiseert meer van haar doelen. Dat is de belangrijkste conclusie van het proefproject dat de Zonnebloem, in samenwerking met CIVIQ (instituut vrijwillige inzet) uitvoerde. Het proefproject, dat financieel mogelijk was door het Europees Sociaal Fonds, werd gestart om de mogelijkheden voor samenwerking tussen lokale Zonnebloemafdelingen en het bedrijfsleven te stimuleren. De resultaten van het project worden gepresenteerd op de conferentie: Ondernemen met de Zonnebloem, maak(t) het verschil op 29 maart 2006 bij de Zonnebloem in Breda. Op de conferentie komen collega-organisaties van de Zonnebloem zoals Humanitas, intermediaire organisaties waaronder vrijwilligerscentrales en bedrijven die de samenwerking met de Zonnebloem zijn aangegaan. Tot het interactieve programma horen onder andere sessies van IBM, KPMG en ABN-AMRO over hun bedrijfsvisie op maatschappelijk betrokken ondernemen en hun ervaringen met de Zonnebloem. Verder zijn prominenten aanwezig van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Over de Zonnebloem
Nationale Vereniging de Zonnebloem is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met een fysieke beperking door ziekte, handicap of leeftijd, voor wie sociaal isolement dreigt. Via huisbezoek, excursies en aangepaste vakanties brengen de ruim 38.000 vrijwilligers kleur in het leven van zieken en gehandicapten.

Over CIVIQ
CIVIQ stimuleert, vernieuwt en versterkt vrijwillige inzet in Nederland via promotie, onderzoek, advies, training en begeleiding. Als landelijk kenniscentrum en adviesbureau werkt CIVIQ voor en met vrijwilligersorganisaties, lokale en provinciale steuninstellingen, overheden en bedrijven. CIVIQ werkt creatief, vraaggestuurd en resultaatgericht met als doel bij te dragen aan een leefbare samenleving met actieve burgers.