Gemeente Rotterdam

27 maart 2006

Woensdag 29 maart 16.00 uur

Uitreiking Groene Duimen aan winnaars

Wethouder Lucas Bolsius van Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte, reikt op 29 maart a.s. de Groene Duimen uit aan de winnende deelnemers van de campagne 'Rotterdam? Fleurt op!'. Tijdens deze campagne werden Rotterdammers onder het motto 'steek je groene duim op' uitgenodigd creatieve ideeën in te sturen voor het opknappen van onder meer speelplekken, binnentuinen of buurtparkjes in hun buurt.

Uitreiking Groene Duimen
De uitreiking van de Groene Duimen vindt plaats op woensdag 29 maart a.s. om 16.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis op de Coolsingel 40 te Rotterdam.

Inzendingen
In vier weken tijd zijn ruim honderdertig plannen ingestuurd. Een onafhankelijke jury heeft vijfendertig voorstellen beloond met een Groene Duim. Bij de algemene beoordeling van de ingediende projecten heeft de jury onder meer gelet of de plannen eenvoudig uitvoerbaar zijn, of de buurtbewoners achter het plan staan en of de initiatiefnemers of buurtbewoners een rol spelen bij de uitvoering en beheer van het plan.

Programma

15.45 Inloop
16.00 Welkomstwoord door projectleider Rita Wapperom 16.05 Toelichting op juryrapport door juryvoorzitter Jeanne van de Velden,en overhandiging juryrapport aan wethouder Bolsius 16.10 Toespraak wethouder Lucas Bolsius
16.20 Uitreiking Groene Duimen door wethouder Lucas Bolsius 17.00 - 18.00 uur: Borrel

De pers is van harte uitgenodigd om bij de uitreiking aanwezig te zijn.

noot voor de redactie/