Gemeente Wijk bij Duurstede

RSD heeft Cliëntenraad

Op 14 maart 2006 is de Regionale Cliëntenraad (RCR) van de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) opgericht. De RCR start met 10 leden en bestaat uit cliënten van de sociale dienst en leden van belangenorganisaties zoals de Stichting Vluchtelingenwerk, het Gehandicaptenplatform en de Raad van Kerken. De leden zijn afkomstig uit de verschillende gemeenten en dorpen in het gebied waarvoor de RSD werkt. De lokale cliëntenraden hebben een afvaardiging in deze Regionale Cliëntenraad.

De RCR behartigt de collectieve belangen van de ingezetenen van alle bij de RSD aangesloten gemeenten. Het gaat om inwoners die aanspraak kunnen maken op een uitkering ingevolge één van de sociale zekerheidswetten die de RSD uitvoert. De Cliëntenraad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur van de RSD over het beleid en de uitvoering van de aan de sociale dienst opgedragen wetten en regels.

De RCR heeft als doel signalen van uitkeringsgerechtigden en hun belangenbehartigers op te pakken en op basis daarvan voorstellen ter verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening van de RSD te doen. De RSD beslist of zij deze voorstellen al dan niet verder uitwerkt en uitvoert.


* Geplaatst op: 29-03-2006 09:29:28