Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Bromfietsster (87) geschept en gewond

Publicatiedatum: 29-3-2006 8:45:08

Renkum - Op de Melkdam in Renkum is dinsdagmiddag een 87-jarige vrouw uit Heelsum gewond geraakt. De vrouw werd even voor twee uur geschept door een auto, bestuurd door een 39-jarige vrouw uit Oosterbeek. Op basis van verklaringen van getuigen en betrokkenen vermoedt de politie dat de Heelsumse met haar bromfiets de Melkdam wilde oversteken. Daarbij zou ze geen voorrang hebben verleend aan de automobiliste. Het slachtoffer is met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleken de verwondingen te zijn meegevallen. De vrouw is wel ter observatie opgenomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie op zoek naar doorrijder bij ongeval

Publicatiedatum: 29-3-2006 8:44:33

Wageningen - De Wageningse politie is op zoek naar de nog onbekende bestuurder van een rode bestelauto, die dinsdagmiddag doorreed na betrokken te zijn geweest bij een verkeersongeval op de Hartenseweg. Daar botsten een motorrijder en een automobilist op elkaar als gevolg van een inhaalmanoeuvre van de bestelauto. Bij het ongeval raakte niemand ernstig gewond.

Het ongeval gebeurde rond half vier toen de bestuurder van de rode bestelauto een fietser inhaalde. Daarbij kwam hij terecht op de verkeerde weghelft. Twee tegenliggers, een 68-jarige automobilist uit Oosterbeek en een 47-jarige motorrijder uit Oosterhout (Nijmegen) moesten daarvoor afremmen. De motorrijder slaagde er echter niet in om tijdig te stoppen en botste achterop de auto van de Oosterbeker. Beide voertuigen raakten daarbij beschadigd en de motorrijder bezeerde zijn arm. De bestuurder van de rode bestelauto reed vervolgens door zonder zich bekend te maken. Getuigen die meer informatie hebben of die weten wie de bestuurder van de rode bestelauto is worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man aangehouden wegens mishandeling stiefzoon

Publicatiedatum: 29-3-2006 8:43:10

Barneveld - De Barneveldse politie heeft dinsdagmiddag een 50-jarige man uit Terschuur aangehouden wegens mishandeling. De man zou zijn negentienjarige stiefzoon hebben geslagen. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De twee zouden ruzie hebben gekregen bij een familielid thuis. Na het voorval wist het slachtoffer te ontkomen en meldde zich bij de politie. Die hield de 50-jarige even later aan in zijn woning. De man heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd en is weer op vrije voeten. Jusititie heeft hem een dagvaarding uitgereikt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606