BOVAG

IVECO Schouten wint TDA-Innovatieprijs

Bron: Persbericht BOVAG
datum: 29-03-2006

IVECO Schouten uit Almkerk sleepte tijdens de TDA-truckdealerdag op 28 maart de TDA-Innovatieprijs 2006 in de wacht. De beide andere genomineerden waren: Van Tilburg Bastianen uit Breda en Viking Trucks uit Beilen.

De Truck Dealer Associatie (TDA), een afdeling van BOVAG, wil met deze prijs het creatief ondernemerschap in het truckdealerbedrijf stimuleren. IVECO Schouten krijgt, naast de uitgereikte trofee, een uitgebreide bedrijfspresentatie in het tv-programma RTL-Transportwereld op 9 april.

IVECO Schouten scoort bewondering bij de jury omdat het risicos durft te nemen. Zo bestelt het bedrijf de voertuigen niet nadat ze daadwerkelijk verkocht zijn, maar worden ze in grote hoeveelheden op voorraad van de fabriek aangekocht. Ook slaagt Schouten er in om, terwijl dealerrendementen onder druk staan en als dealer van een merk met een bescheiden marktaandeel, het eigen rayon uit te breiden en nieuwe panden neer te zetten.
Van Tilburg Bastianen verdient volgens de jury een nominatie omdat het bedrijf service heeft ontwikkeld waarmee het de logistiek van onderdelenbestellingen uit handen van hun klanten neemt. Ook bijzonder is de vestiging van een bandenfirma in een van de panden van het bedrijf, waarmee men in staat is klanten een uitgebreider aanbod en service te bieden.
Viking Trucks maakt indruk doordat het er in korte tijd in is geslaagd zijn naam te vestigen in de truckwereld. Verder onderscheidt dit bedrijf zich omdat men complete wagenparken van alle merken en soorten voertuigen, inclusief aanhangers, in onderhoudscontacten onderbrengt.

Truckdealerbedrijven konden zichzelf voor de TDA-Innovatieprijs aanmelden of worden voorgedragen door collegas, door klanten (zoals transporteurs) en door het publiek. Een vakjury koos de genomineerden uit de aangemelde bedrijven. Die jury bestond uit vertegenwoordigers van Bovemij Verzekeringen, Dekavas BV, Profile Tyrecenter en Shell Nederland. De genomineerde truckdealers presenteerden zich in RTL-Transportwereld, waarna de kijkers konden stemmen op het bedrijf van hun voorkeur. Het winnende truckdealerbedrijf kwam uit de bus door de stemmen van de tv-kijkers, de truckdealerdagbezoekers en de waardering van de vakjury.