Persberichten district Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 29-03-2006

Politie houdt meisjes aan voor berovingen

AMERSFOORT De politie heeft op 15 en 16 maart drie minderjarige inwoners van Amersfoort aangehouden voor het plegen van berovingen op de Bisschopsweg en de Brouwerstunnel op 8 en 28 februari.

De verdachten, allen meisjes in de leeftijd van 16 en 17 jaar, probeerden op 8 februari een 16-jarige inwoonster van Leusden te beroven van haar i-pod toen zij rond 22.15 uur fietste over de Bisschopsweg. Door de hulp van een toevallig passerende getuige lukte het de daders niet om de beroving te voltooien waarna zij vertrokken.

Een tweede beroving, op 28 februari in de Brouwerstunnel, lukte wel. Een 25-jarige inwoonster van Amersfoort werd rond 19.00 uur beroofd van haar handtas toen de daders haar passeerden op de fiets.

Naast de berovingen werden tijdens het onderzoek ook vijf diefstallen uit een sportcomplex op de Disketteweg opgelost. Twee van de drie meisjes hadden op 6 en 8 februari uit de kleedkamers mobiele telefoons, portemonnees en een MP3-speler gestolen.

De meisjes zijn op 17 maart voorgeleid bij de rechter-commissaris en in afwachting van de rechtbankzitting naar huis gestuurd.

Verkeerscontrole

STOUTENBURG- Op dinsdagochtend werd van 07.30 uur tot 09.00 uur een controle gehouden op de Stoutenburgerlaan. Hier is een geslotenverklaring van kracht. In totaal werden 21 bekeringen uitgeschreven voor automobilisten die deze regel overtraden.