Persberichten district Rijn & Venen, 10.40 uur

Utrecht, 29-03-2006

Vernieler aangehouden

LOENEN AAN DE VECHT Een 39-jarige man uit Loenen aan de Vecht is dinsdag aangehouden voor het plegen van vernielingen in het gemeentehuis.

Omstreeks 15.35 uur ontving de politie de melding dat een man een telefoon had vernield en stenen tegen de ruiten van het gemeentehuis had gegooid. De man werd vermoedelijk agressief omdat hij vond dat hij niet snel genoeg geholpen werd. De man werd even later in zijn woning aangehouden en hij bekende die dag ook nog vernielingen te hebben gepleegd van ruiten van woningen aan de Oosterklip. In zijn woning troffen agenten een koffertje met wiet aan. De man werd ingesloten en bij zijn fouillering werd een zakje met harddrugs aangetroffen.

Vrouw gewond bij aanrijding

KAMERIK Een 57-jarige vrouw uit Kamerik raakte dinsdag gewond bij een aanrijding.

Omstreeks 15.10 uur kreeg de politie de melding dat een ongeval had plaatsgevonden op de kruising Spruitweg Van Teijlingenweg. Het bleek dat een 40-jarige automobiliste uit De Meern over de Spruitweg richting Kamerik reed en linksaf wilde slaan. Zij liet daarbij een 58-jarige tegemoetkomende automobilist uit Kamerik niet voorgaan en een aanrijding was het gevolg. De vrouwelijke passagier van de 58-jarige man raakte gewond aan onder andere haar buik. Zij is met een ambulance naar het Hofpoortziekenhuis vervoerd. Beide autos raakten zwaar beschadigd en moesten worden weggetakeld.

Winkeldief

WOERDEN Voor diefstal van twee paar schoenen is een 29-jarige man uit Harmelen dinsdag aangehouden.

Personeel van een schoenenwinkel aan de Voorstraat zag omstreeks 14.30 uur dat de man twee paar schoenen stal en de winkel uitrende richting de Rijnstraat. Twee personeelsleden renden achter de man aan met als gevolg dat hij op een parkeerplaats de schoenen teruggaf. Daarna vervolgde hij zijn weg. Gelijktijdig werd de politie ingeschakeld en een duidelijk signalement doorgegeven. Agenten zagen de man vervolgens lopen op de Singel en hielden hem aan. De man vond het vreemd dat hij voor diefstal werd aangehouden, omdat hij de schoenen al had teruggegeven. Toch moest hij mee naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Vrouw gewond bij botsing met vangrail

MAARSSEN Een 71-jarige vrouw uit Utrecht is gewond geraakt nadat de auto waarin zij zat tegen een vangrail van de Rijksweg A2 belandde.

Omstreeks 14.05 uur reed een 33-jarige automobiliste uit Utrecht over de Rijksweg ter hoogte van Maarssen over de middelste rijbaan. Zij wilde naar links wisselen maar zag een andere automobilist over het hoofd. Waarschijnlijk schrok zij hier zo van dat ze een ruk aan het stuur gaf en zo rechts tegen de vangrail terecht kwam. De 71-jarige vrouw zat als passagier in de auto en is met nekklachten naar het Diakonessenhuis in Utrecht vervoerd. Er zaten nog drie passagiers in de auto die niet naar het ziekenhuis hoefden. Ook de brandweer en in totaal drie ambulances waren ter plaatse.

Bromfietser onder invloed

MAARSSEN Omdat zij de rotonde verkeerd om nam, vervolgens slingerend verder reed en haar helm niet goed op had, liep een 40-jarige bromfietsbestuurster uit Maarssen dinsdagavond tegen de lamp.

De vrouw reed om 23.25 uur verkeerd om en slingerend over de rotonde op de Verbindingsweg en dus werd haar adem gecontroleerd. Ze had vermoedelijk te veel gedronken en werd aangehouden. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat ze 385 ug/l in haar lichaam had. De vrouw kreeg een rijverbod van 3 uur, een bekeuring voor het niet goed dragen van de helm en voor het rijden onder invloed.