Persberichten district stad Utrecht, 10.25 uur

Utrecht, 29-03-2006

Radarinstallatie vernield

UTRECHT Op dinsdag 28 maart ging een agressieve man een mobiele radarinstallatie te lijf.

Aan het begin van de avond werd op de Gansstraat met een mobiele radarinstallatie een snelheidscontrole gehouden. Een passerende voetganger kon dit kennelijk niet erg waarderen en besloot de installatie te lijf te gaan en schopte de installatie om. Dit werd gezien door twee politiemensen van het Bureau Verkeer onder Controle en zij hielden de verdachte direct aan. Zij verzochten de komst van een andere politie-eenheid om de verdachte over te brengen.

Toen de andere politie-eenheid ter plaatse kwam, weigerde de verdachte in de auto te stappen. Met de nodige moeite lukte het toch om hem in de auto te krijgen. Onderweg naar het hoofdbureau ging de verdachte echter zo te keer, dat de politiemensen zich genoodzaakt zagen met zwaailicht en sirene te rijden. De verdachte gaf meerdere kopstoten tegen een zijruit, maar deze bleef heel.

Aangekomen bij het hoofdbureau werd de verdachte door meerdere politiemensen naar de cellengang geleid en daar ingesloten. Hij weigerde zijn personalia op te geven en zit voor nader verhoor nog vast.

De radarinstallatie bleek aan de buitenzijde behoorlijke schade te hebben opgelopen. Of het apparaat ook inwendig schade heeft opgelopen, wordt nog uitgezocht. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal voor vernieling opgemaakt.

Gewelddadige winkeldief

UTRECHT Op dinsdag 29 maart werd een winkeldief met de nodige moeite aangehouden.

Rond 16.50 uur zag een beveiliger van een winkel aan de Roelantdreef dat een klant een gedeelte van zijn boodschappen niet afrekende en de winkel uitliep. Enkele beveiligers spraken de verdachte aan, maar hij weigerde mee te werken en liep de winkel uit. Daarop werd de verdachte door hen aangehouden, maar hij verzette zich hevig.

De politie werd gewaarschuwd en toen agenten ter plaatse kwamen, pleegde de verdachte nog steeds verzet. Pas nadat door politiemensen met pepperspray werd gedreigd, staakte de verdachte zijn verzet.

De verdachte is in het politiebureau ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor diefstal met geweldpleging.

Botsing stadsbussen

UTRECHT Op dinsdag 28 maart kwamen twee stadsbussen in botsing met elkaar. Enkele inzittenden raakten gewond.

Rond 15. 55 uur reed een 42-jarige buschauffeuse uit Utrecht met een stadsbus weg vanaf de halte aan het Stationsplein. Zij keek daarbij over haar linkerschouder of de weg vrij was, maar zag daardoor niet dat een stadsbus voor haar tot stilstand was gekomen. Daardoor botste zij op haar voorligger.

Vier inzittenden van de achterste bus raakten gewond. Het letsel bestond uit nekletsel, pijn in arm en been, een gebroken neus en mondletsel. Enkele van hen werden voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Niet zo slim

UTRECHT Op dinsdag 29 maart hebben straatrovers niet lang van hun buit kunnen genieten.

Rond 15.30 uur liep een 16-jarige jongen uit Utrecht op het Vredenburg. Daar werd hij aangesproken door een groepje jongeren en één van hen vroeg hem hoe laat het was. Toen de 16-jarige jongen zijn gsm uit zijn zak pakte om te kijken hoe laat het was, werd zijn telefoon door de jongen die hem aansprak, weggegrist. Hij gaf het toestel vervolgens aan de andere jongens door, waarna de 16-jarige jongen het zicht op het toestel verloor.

De 16-jarige jongen ging aangifte doen bij bureau Paardenveld. Terwijl hij daar aan de balie stond, zag hij het groepje langslopen. Het groepje, één jongen van 15 jaar en drie van 16 jaar en allen uit Utrecht, werd door politiemensen aangehouden.

Het viertal werd ingesloten en verhoord. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkelier gewond

UTRECHT Op dinsdag 28 maart probeerden twee verdachten goederen uit een winkeletalage te stelen. De winkelier raakte gewond

Rond 15.30 uur bevond een 40-jarige man uit Utrecht zich in zijn winkel aan de Monseigneur van de Weteringstraat. Plotseling hoorde hij een hoop lawaai en zag dat een ruit van de winkel was vernield en dat daar twee jongens met een bromscooter bij stonden. Eén van hen probeerde goederen uit de etalage te pakken. De Utrechter probeerde dit te voorkomen en werd daarbij door de verdachte met een steekvoorwerp in een hand gestoken. Het lukte de verdachten niet om enige buit te bemachtigen, waarna beiden op één scooter vluchtten.

Door de gewaarschuwde politie werd direct ter plaatse en in de omgeving een onderzoek ingesteld. Daarbij werden de verdachten niet meer aangetroffen.

Het signalement van de verdachte met het steekwapen is: jongen, normaal postuur en kleiner dan 1.80 meter. Hij droeg een zwart lederen jack en hij had een donkere helm op. Van de bestuurder van de scooter is alleen bekend dat hij een donker jack droeg.

De winkelier heeft de verwonding aan zijn hand in het ziekenhuis laten behandelen.

Getuigen die voor, tijdens of na de overval iets verdachts hebben gezien op of in de nabijheid van de Monseigneur van de Weteringstraat, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht zuid i.o. locatie Tolsteeg op telefoonnummer 0900-8844.

Winkelruzie

UTRECHT Op dinsdag 28 maart kregen enkele vrouwen het met elkaar aan de stok.

Rond 13.45 uur bevond een 46-jarige vrouw uit Utrecht zich in een winkel aan het Smaragdplein. Daar kreeg zij woorden met een vrouw die in haar ogen bij een kassa voorkroop. Bij het verlaten van de winkel werd de 46-jarige vrouw opgewacht door de andere vrouw vergezeld van nog een vrouw. Er ontstond een woordenwisseling die uitmondde in een kleine vechtpartij. Daarbij liep de 46-jarige vrouw licht letsel op.

De Utrechtse deed aangifte van mishandeling. De twee verdachten, vrouwen van 29 en 50 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werden in hun woning aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Het tweetal deed op hun beurt aangifte van mishandeling tegen de 46-jarige vrouw. De politie stelt een nader onderzoek in naar wat er zich nu precies heeft afgespeeld.

Inbrekers

UTRECHT Op dinsdag 28 maart werden twee verdachten aangehouden op verdenking van een inbraak.

Rond 12.05 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken bij een woning aan de Chopinstraat. Meerdere eenheden gingen ter plaatse. Bij de komst van de politie vluchtten de twee inbrekers de woning uit, maar beiden konden in de omgeving worden aangehouden. De verdachten, een jongen van 17 en een jongeman van 18 jaar en beiden afkomstig uit Utrecht, werden naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten.

De verdachten bleken in de woning al tv-apparatuur klaar te hebben gezet om mee te nemen. Tegen het tweetal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft op dinsdag 28 maart op de Prins Hendriklaan een verkeerscontrole gehouden.

De controle vond van 08.15 uur tot 09.30 uur plaats. Daarbij werd gecontroleerd op het dragen van de autogordel en op het negeren van het rode verkeerslicht door fietsers. Er werden 26 bekeuringen uitgeschreven.

Busbaan

UTRECHT Op dinsdag 28 maart werd door de politie een controle uitgevoerd op het gebruiken van de busbaan.

Tussen 08.00 uur en 09.00 uur vond de controle op de busbaan op de Vleutenseweg plaats. 65 Automobilisten maakten illegaal gebruik van de busbaan en werden bekeurd, 41 van kregen ter plaatse hun bekeuring van 75,- uitgereikt, 24 krijgen die thuisgestuurd.

Aanhouding brandstichter

UTRECHT Op dinsdag 28 maart heeft de politie op de Slotlaan een verdachte van brandstichting aangehouden.

Bij de politie kwamen vanaf 1 januari vier meldingen binnen van kleine brandjes bij een school op de Slotlaan. Sindsdien hield de politie hier extra toezicht.

Omstreeks 04.30 uur zag een motoragent van de politie tijdens de surveillance een detectielamp bij een school aanspringen. Iets verderop trof de motoragent op het fietspad een niet afgesloten fiets aan. Gezien deze verdachte omstandigheden kwamen meerdere eenheden van de politie ter plaatse, namen de agenten een onopvallende positie in en werd het park rondom afgezet. Na ongeveer 20 minuten kwam er een jongen uit de bosschages die zich al tijgerend richting de fiets bewoog. Hierop werd de verdachte, een 17-jarige jongen uit Utrecht, aangehouden. Tijdens zijn fouillering bleek dat de jongen een aansteker en een busje deodorant bij zich had. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak en onderzoekt tevens of de jongen verantwoordelijk is voor de eerdere brandstichtingen.

Brand door hennepkwekerij

UTRECHT In de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 maart heeft brand gewoed in een garage.

Rond 01.00 uur werd een bewoner van de Piet Heinstraat wakker van een sterke brandlucht. Hij zag dat er brand woedde in een garage in die straat en hij gaf dit door aan de brandweer en politie.

De brandweer had de brand snel onder controle. Daarna werd geconstateerd dat zich een hennepkwekerij in het pand had bevonden. De brand was vermoedelijk ontstaan door kortsluiting. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt.

De kweekapparatuur werd in beslag genomen. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een onderzoek ingesteld.