Gerard Brand Algemeen Directeur ISS Facility Services

Iss nederland

Per 1 mei 2006 is Gerard Brand benoemd tot Algemeen Directeur ISS Facility Services in Nederland.

ISS Facility Services in Nederland vormt binnen de ISS-groep één van de meest belangrijke landen qua omzetvolume, winst- en cashbijdrage. Er is gekozen voor de benoeming van een Algemeen Directeur met een goede en actuele kennis van zaken. Hierdoor kan snel en adequaat worden ingespeeld op alle lopende zaken.

Voor mij staat de continuïteit en stabiliteit van ISS in Nederland voorop. Tenslotte hebben wij het hier over een fantastisch facilitair bedrijf dat werkgelegenheid biedt aan ruim 21.000 medewerkers en 24 uur per dag klaar staat voor ruim 5000 klanten, aldus een enthousiaste Brand. In mijn huidige functie ben ik ook verantwoordelijk voor Nederland, dus veel afstemming was niet nodig. Ruim een jaar geleden verliet ik Nederland met pijn in het hart; de weg terug naar Nederland is voor mij dan ook graag en makkelijk te maken.

Brand zal zich in eerste instantie nadrukkelijk richten op operationele en commerciële zaken. Brand vervolgt: In het verlengde van Route 101 - de internationale strategie van ISS - zijn wij er ook in Nederland van overtuigd dat voor een gedeelte van de markt de behoefte bestaat om het facilitair bedrijf volledig te outsourcen. Leidraad hierbij is en blijft het verhogen van de efficiency, het reduceren van de kosten en het verhogen van de focus op de core business. Hierbij zijn wij -bij uitstek-een geschikte partner: onze core business ligt namelijk in het aansturen van alle pandgebonden facilitaire diensten voor mensen door mensen.

Over ISS Facility Services
ISS Facility Services werkt onder andere voor een aanzienlijk deel van de top 100 bedrijven in Nederland. Er werken ongeveer 21.000 professionals in Nederland bij ISS en ze realiseert een omzet van 416 miljoen euro (2004). ISS loopt voorop bij het professionaliseren en optimaliseren van het vakgebied facilitaire dienstverlening. ISS onderscheidt de volgende services: Bedrijfscatering, Groenvoorziening, Office support (waaronder beveiliging), Schoonmaakdienstverlening en Geïntegreerde facilitaire dienstverlening. In deze laatste service worden de eerder genoemde facilitaire diensten als totaalpakket aangeboden onder centraal operationeel management. Dit concept leidt tot maximale synergie in de dagelijkse uitvoering. Het vertaalt zich concreet in kostenbesparingen, waarbij het kwaliteitsniveau minimaal gelijk blijft en in de meeste gevallen stijgt. Zo kunnen klanten zich richten op hun core business. ISS Facility Services is actief in 43 landen, heeft wereldwijd ruim 300.000 professionals in dienst die werken voor ruim 125.000 klanten.