Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, mr. A.J. de Geus Postbus 90801
2509 LV Den Haag

Geachte heer De Geus,

In aansluiting op ons overleg van 27 maart 2006 ontvangt u hierbij ons op 30 september 2005 vastgestelde jaarplan voor 2006, waarin thans echter ­ in lijn met de aanbeveling in het rapport Onderzoek verschillen kostenramingen UWV-SZW van PricewaterhouseCoopers ­ een begroting is opgenomen die sluit op een bedrag van 1.828 mln. Het verschil ten opzichte van de u eerder voorgelegde begroting is dus 100 mln en heeft als oorzaken:
. een herijking van het Veranderprogramma voor 2006 ten bedrage van 38 mln; . een efficiencytaakstelling tot een bedrag van 20 mln;
. een vermindering als gevolg van reeds in 2005 genomen kosten van 42 mln.

De aanpassing van de begroting brengt geen verandering in ons voorgenomen prestatieniveau voor 2006. Het eerder aan u voorgelegde Veranderprogramma wordt thans aangepast en zal u worden nagezonden.

Verder zijn in bijgaand jaarplan enkele technische aanpassingen doorgevoerd als uitvloeisel van het in oktober/november 2005 gevoerde ambtelijke overleg en is het huidige inzicht vermeld met betrekking tot het benodigde personeel. Dit laatste was nodig om de consistentie met de aangepaste begroting te behouden.

Hoogachtend,

Dr. J.M. Linthorst,
Voorzitter Raad van Bestuur