De lotto

Inwoner Sint Nicolaasga wint voor de 2de keer grote Lotto prijs!

Rijswijk, 29 maart 2006
RIJSWIJK Een 48 jarige inwoner uit Sint Nicolaasga mag zichzelf met recht een geluksvogel noemen. De man heeft namelijk binnen zeven jaar voor de tweede keer een grote prijs gewonnen in de Euro Loterij, een onderdeel van Lotto. Zeven jaar geleden won de geluksvogel al fl10.000 in de Euroloterij, afgelopen zaterdag 25 maart won hij de hoofdprijs van de Euro Loterij, goed voor maar liefst 200.000 euro! De man kon het bijna niet geloven: Hoe gelukkig kan je zijn, aldus de winnaar,en dan te bedenken dat ik vanwege de kosten 2 maanden geleden al mijn loterijabonnementen heb afgezegd, behalve die van De Lotto vanwege de prijs van maar 1 euro per week!

Euro Loterij
Euro Loterij is het extra spel van Lotto, waarbij het draait om een rijtje van 6 getallen van 0 tot en met 9. Deze reeks wordt automatisch, dus door middel van het zogenoemde snelspel bepaald. Bij een abonnement of een Lot dat u in de winkel koopt kunt u aangeven of u ook met dit spel van Lotto mee wilt spelen. Voor 1 euro per trekking speelt u mee met Euro Loterij. De hoofdprijs van Euro Loterij bedraagt 200.000 euro.

Ruim 63 miljoen
De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het vele prijzengeld, ten gunste van Goede Doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. In totaal droeg De Lotto in 2005 meer dan 63 miljoen euro af aan deze Goede Doelen. Van dit bedrag gaat ruim 45 miljoen euro naar NOCNSF. Naast de topsport profiteert zo ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 46 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld.


Noot voor de redactie,