Www.lesstof.nl

www_Lesstof_nl...

Lesstof.nl lanceert educatieve marktplaats

Lesstof.nl biedt onderwijsmateriaal op maat in revolutionair concept

Nijmegen, 29 maart 2006 - Lesstof.nl, ontwikkelaar van competentiegestuurde systemen voor middelbaar, hoger en wetenschappelijk onderwijs, lanceert www.lesstof.nl, een educatieve marktplaats voor het schrijven, publiceren en commercialiseren van onderwijsmateriaal op maat. Dit nieuwe concept biedt onderwijsinstellingen de mogelijkheid om hun lesmateriaal beter af te stemmen op de individuele studenten en tevens de kosten te verlagen.

Lesstof.nl is als ICT leverancier al vele jaren actief in het onderwijs en stuitte daarbij voortdurend op de behoefte van scholen en andere onderwijsinstellingen om de manier van omgaan met lesmateriaal te moderniseren. Rik Haanen, directeur van Lesstof.nl: 'Het onderwijs heeft zich de afgelopen jaren op veel fronten gemoderniseerd en er is veel meer aandacht voor de individuele student. Daarbij zijn digitale middelen niet meer weg te denken. Het verbazingwekkende is dat in dit systeem nog steeds gewone boeken gebruikt worden. Standaard boeken houden deze onderwijsontwikkelingen niet bij zodat ze snel verouderen en daarmee gaan de kosten onnodig omhoog'.

De omgeving van www.lesstof.nl biedt enorme voordelen aan auteurs, managers van onderwijsinstellingen, docenten en studenten. Zo kunnen auteurs op een eenvoudige manier hun geschreven onderwijsmateriaal publiceren en verkopen. Lesstof.nl verzorgt het drukwerk op maat, de distributie, de complete techniek ten behoeve van e-learning, het beheer van auteursrechten en de administratieve afwikkeling. Docenten kunnen hun eigen actueel en betekenisvol materiaal combineren met dat van anderen en zo dictaten op maat publiceren. Studenten kunnen hun eigen materiaal samenstellen op basis van behoefte en kopen alleen datgene wat ze ook daadwerkelijk gaan gebruiken. Daarbij verzorgt lesstof.nl de ondersteuning van het hele onderwijsproces in een elektronische leeromgeving die gekoppeld is aan de onderwijsmaterialen. Lesstof.nl biedt het onderwijs van de toekomst.

Een foto van Lesstof.nl is rechtenvrij beschikbaar via ANP fotonet en de digitale beeldbank van het ANP.