Capita bv

persbericht


Deventer, 29 maart 2006

Reddende regenman winnaar Kinderhulpprijs 2006

Een toekomstig regenman is de winnaar van de Kinderhulpprijs 2006. Nationaal Fonds Kinderhulp vroeg alle jeugdzorgkinderen die in tehuizen wonen de zin 'Als ik later groot ben..' af te maken. Op 29 maart ontvangt 'regenman' Nikkie van Lier zijn prijs uit handen van Piet Paulusma.

De Kinderhulpprijs wordt in leeftijdscategorieën 8 tot 12 jaar en 12 tot 16 jaar uitgereikt. De negenjarige Nikkie van Lier van OC 't Gooi uit Hilversum wint in de jongste categorie met een tekening van een regenman, 'die mensen kan redden van de regen'. Samen met zijn leefgroep is hij op 29 maart te gast in het Bilderberg Europa Hotel in Scheveningen en wordt daar om 16.30 uur verrast door Nederlands echte regenman Piet Paulusma, die hen vertelt dat ze een weekend in dit hotel gaan logeren. De winnaar van de Kinderhulpprijs in de oudere categorie wordt op 5 april bekend gemaakt.

Als prijs worden de winnaars met hun leefgroep 7, 8 en 9 april verwend in een luxe Bilderberg hotel, dat voor de gelegenheid wordt omgedoopt tot Kinderhulphotel.

Uit de inzendingen bleek dat de toekomstwensen van kinderen die wegens omstandigheden niet thuis wonen niet afwijken van de 'standaard' toekomstwensen van kinderen. De jongens willen een stoere baan en zien zichzelf later als politieman, brandweerman of voetballer. Vaak willen ze ook hetzelfde werk doen als hun vader. Bij de meisjes gaat de voorkeur uit naar een baan waarin ze anderen kunnen helpen zoals groepleidster, ontwikkelingswerker of verpleegster. Maar ook zangeres en kapster zijn geliefd.

Sinds 2000 krijgen de jeugdzorgkinderen in Nederland jaarlijks een vraag voorgelegd die betrekking heeft op hun leven en de zorg. Op deze manier wil Nationaal Fonds Kinderhulp de jeugdzorgkinderen een stem geven. In Nederland krijgt één op de twintig kinderen te maken met jeugdzorg. Van hen wonen 15.000 in een pleeggezin en 15.000 in een tehuis.

Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich al ruim 45 jaar in om kinderen die te maken krijgen met jeugdzorg een beetje gewoon geluk te bezorgen. Kinderhulp honoreert aanvragen voor financiële ondersteuning, afkomstig van allerlei instellingen voor jeugdzorg. Het gaat hierbij om direct kindgerichte zaken zoals een weekje kamperen in de zomer, een fiets, een lidmaatschap van een sportclub of cadeautjes op feestdagen. Het Nationaal Fonds Kinderhulp is geheel afhankelijk van giften en donaties. Bilderberg Hotels & Restaurants is een van de donateurs. De hotelketen stelt voor dit weekend gratis kamers met ontbijt ter beschikking.


Noot voor de redactie,