Politie Zuid-Holland-Zuid

29/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 29-03-2006 o Persberichten District I

AANHOUDINGEN VOOR DIEFSTAL MET GEWELD
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagmiddag 28 maart twee jongens van 16 en 18 jaar uit Dordrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een diefstal met geweld op de Voorstraat op 9 maart j.l. In de nacht van woensdag 8 maart op donderdag 9 maart werd een 17-jarige jongen mishandeld en beroofd op de Voorstraat. De jongen reed met vrienden op de fiets naar huis. Ze kwamen van een feestje. Op de Voorstraat kwamen ze een groep tegen. Door een aantal personen werd de jongen vervolgens van de fiets getrokken en geschopt en geslagen. Zijn mobiele telefoon en portemonnee werden daarbij weggenomen. De jongen raakte door de mishandeling een aantal seconden buiten westen. Hij hield er diverse bloeduitstortingen en zwellingen over. Na aangifte door het slachtoffer stelde de politie een onderzoek in. Op 21 maart j.l. werd een 17-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden en in verzekering gesteld. Op 27 maart j.l. werd een 16-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden en ingesloten. De politie zal de verdachten nader horen.

HENNEP
DORDRECHT Een 27-jarige man uit Dordrecht is dinsdagmorgen 28 maart aangehouden op de Wieldrechtse Zeedijk. De politie was getipt dat er mogelijk wiet werd geteeld op het adres. Na een bezoek bleek dit te kloppen. In een tuinhuisje en in een wasplaats werden respectievelijk 197 en 48 hennepplanten aangetroffen. Ook werd er diefstal van stroom geconstateerd. Eneco zal hier aangifte van doen. Op het naastgelegen terrein van de buurman werd in een schuur ook een kleine kwekerij ontdekt met daarin zon 105 hennepplanten. De 49-jarige buurman zal door de politie een verzoek krijgen om zich op het politiebureau te melden voor verhoor. De 27-jarige verdachte is na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. Alle hennep en bijbehorende apparatuur is vernietigd.

DORDRECHT In een woning aan de Riouwstraat is op dinsdagmorgen 28 maart een hennepplantage ontdekt. De 67-jarige bewoner werd aangehouden. De politie had via een M-melding (Meld Misdaad Anoniem > 0800-7000) informatie gekregen dat er mogelijk een hennepplantage in het pand was. De politie trad de woning binnen en trof inderdaad een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In drie ruimtes werden kwekerijen aangetroffen. Naar schatting ging het om zon 600 planten. Door Eneco werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. Daar wordt aangifte van gedaan. Alle hennep en bijbehorende apparatuur is vernietigd. De verdachte is s middags na verhoor heengezonden. De politie stelt een onderzoek in.

DORDRECHT In een woning aan de Assumburg is op dinsdagmorgen 28 maart een hennepkwekerij ontdekt. Op de eerste verdieping werd een in
+werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er werden 231 hennepplanten geteld. Ook werd er diefstal van stroom geconstateerd. Eneco doet hier aangifte van. De kwekerij werd ontmanteld en alle spullen vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de 23-jarige eigenaar van de woning. Die was gisteren niet aanwezig in de woning.