Gemeente Amsterdam



020 Nights van Jongerentheater 020

29 maart 2006
-
Jongerentheater 020
Op vrijdag 21 en zaterdag 22 april zijn de 020 Nights in de Melkweg. Dit is een avondvullend programma van Jongerentheater 020. Naast eigen werk van 020 zijn er ook andere acts uit het jongerencircuit te zien.

Het evenement biedt een mix van theatervormen en stijlen met fusions van moderne dans, acrobatiek en streetdance. Dit keer zijn er o.a. drie bijzondere premières van Short Works, eigen choreografieën van 020 spelers:
* Een preview van de voorstelling Big Bro (werktitel) van Alida Dors en Bryan Druiventak waarin hiphop en moderne dans elkaar ontmoeten.
* Fragmenten uit de nieuwe 020 schoolvoorstelling Vallen in de regie van Elike Roovers.
* Rhythmmatic (danser T.R.I.P) mixt Jazzdance met Bboy-ing en rocken met Daisy Vain.

Jongerentheater 020

Het jongerentheater 020 is er voor jongeren van 14 tot 20 jaar. Ze bieden jongeren een professionele omgeving waar zij hun creatieve ambities en kwaliteiten kunnen ontwikkelen.
Duizenden jongeren zetten via producties en projecten hun eerste stappen op het podium.

Jongerentheater 020 biedt jongeren niet alleen de kans om zich tot speler te ontwikkelen, maar ook tot peer educator. Bij het repetitieproces van een 020-voorstelling worden jongeren vaak als mede-makers ingezet. De ervaringen en ideeën van de jongeren worden als inspiratiebron, en soms als materiaal, gebruikt. Binnen de diverse projecten, in workshops en in trainingen doen ze ook ervaring op met het overdragen aan anderen wat zij zich hebben eigen gemaakt. Peer education maakt deel uit van alle activiteiten en krijgt het meest direct vorm in Short Works. Short Works is een traject voor jongeren die zelf voorstellingen willen (leren) maken.

Meer informatie

* Datum: Vrijdag 21 en zaterdag 22 april
* Tijd: 20.30 uur
* Plaats: Melkweg, Amsterdam
* Meer informatie: Jongerentheater 020