Politie Midden- en West Brabant

Vrouw bedreigd door jongen

BERGEN OP ZOOM: Op dinsdagmiddag 28 maart liep een 55-jarige vrouw uit Bergen op Zoom over de Boerhaavelaan. Hier ontdekte ze dat haar Ze een groepje jongeren passeerde. Een jongen uit het groepje bedreigde de vrouw met ernstig lichamelijk letsel en duwde haar. Later die avond was de vrouw in haar woning in de wijk het Fort, toen er een steen door de ruit werd gegooid. De politie heeft aangifte opgenomen van bedreiging en vernieling.

Weg enkele uren afgesloten door verkeersongeval

HALSTEREN: De Steenbergseweg was op woensdagochtend enkele uren afgesloten in verband met een verkeersongeval. Een 44-jarige man uit Gouda reed over de Steenbergseweg komende uit de richting Bergen op Zoom. Hij had het voertuig niet voortdurend onder controle. Op de rotonde kantelde de aanhanger van het voertuig. De betonvlechtmatten, die op de aanhanger lagen, zijn tegen een lichtmast aan gevallen. Deze liep flinke schade op. De bestuurder bleef ongedeerd. Als gevolg van het ongeval is de weg enkele uren afgesloten geweest in verband met opruimwerkzaamheden. Hierbij heeft de politie 7 bekeuringen uitgeschreven waarvan 4 voor het tegen de richting van het verkeer in rijden en 3 voor het niet opvolgen van de aanwijzingen van een opsporingsambtenaar.

Woninginbraak

ROOSENDAAL: Op woensdag 29 maart hebben onbekenden omstreeks 12.15 uur gepoogd in te breken in een woning aan de Genestetlaan. Er waren op dat moment twee personen in de woning aanwezig, die twee mannen in de achtertuin van de woning zagen lopen. De mannen kwamen braken een raam aan de achterzijde van het huis open en liepen binnen rond. Een 20-jarige bewoonster van het pand riep naar hen en heeft hen hierna niet meer gezien. De daders braken de achterdeur en een raam open. Er is niets weggenomen.

72 bekeuringen bij snelheidscontrole

ROOSENDAAL: Op woensdag 29 maart hield de politie een
snelheidscontrole aan de Burgemeester Freijterslaan. Tussen 11.30 uur en 12.30 uur zijn 615 bestuurders gecontroleerd. 72 van hen waren in overtreding. Hoogste gemeten snelheid bedroeg 85 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

Auteur: Inge Rijgersberg