Gemeente Doetinchem

Burgerjaarver...

Start Campagne `Sinds 1236, Doetinchem Stad in Ontwikkeling'


- 29 maart 2006 -
De komende jaren gaat er op een aantal locaties in de gemeente Doetinchem heel wat veranderen. De gemeente wil de inwoners hiervan steeds op de hoogte blijven houden en, waar dat kan, betrekken bij maken van de plannen. De activiteiten die hiervoor worden ontwikkeld komen samen onder het motto `Doetinchem Stad in Ontwikkeling Sinds 1236'.

In 1236 kreeg Doetinchem de stadstatus van de graaf van Gelre en Zutphen. Met de keuze van dit motto en het gebruik van dit jaartal geeft de gemeente aan dat de ontwikkeling van een stad geen kwestie is van een paar jaar, of alleen de plannen die nú gemaakt worden. Doetinchem is het resultaat van meer dan zeven eeuwen - met wisselend succes - bouwen én breken. Ook na 2020 zal de ontwikkeling van de stad niet stoppen. Daarnaast is de historie van de stad één van de inspiratiebronnen bij de huidige plannen. Behoud van de monumenten zoals villa Ruimzicht en het oude postkantoor, respect voor de historische plattegrond en, waar mogelijk, nieuwe ontwikkelingen laten verwijzen naar de rijke geschiedenis van de stad, zijn peilers waarop de huidige plannen gestoeld zijn.

De komende maanden zullen er een aantal activiteiten plaatsvinden onder deze noemer:

* april: uitgave 1 e nieuwsbrief ter gelegenheid van Zakenmanifestatie De Graafschap;

* 4 - 6 april: `Sinds 1236' is vertegenwoordigd op de Zakenmanifestatie De Graafschap, in samenwerking met de bedrijfsconsulenten van de gemeente. Thema: Doetinchem biedt ruimte voor wonen, kantoren, bedrijven;
vanaf eind april: een serie van vijf korte filmpjes bij Stadsomroep Doetinchem waarin steeds een ander thema centraal staat. Onder andere: wonen, water, cultuur en cultuurhistorie; iIn de laatste aflevering wordt verder ingegaan op het Masterplan Schil.;

* ook na april zijn diverse activiteiten gepland waar te zijner tijd over wordt bericht.

Onder het motto `Doetinchem Stad in Ontwikkeling Sinds 1236' wordt onder andere over de voortgang van het opstellen van het Masterplan Schil bericht. Ook de deelprojecten Hamburgerbroek, Heelweg, Ruimzicht, Connexxionterrein, Burgemeester van Nispenstraat, Veentjes, Gaswal en Veemarkt vallen hieronder.