Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Top mensport op oefenmarathon Gouden Span

29/03/2006

Putten, 29 maart 2006
Menvereniging Het Gouden Span uit Putten kan terugkijken op een perfect verlopen oefenmarathon. Op de terreinen van het Hippisch Verband stonden 6 hindernissen en een vaardigheid opgesteld. Parcoursbouwer Piet van Veluw had een technisch parcours gebouwd met ruime alternatieven voor de jonge en onervaren aanspanningen maar zeker ook technische alternatieven voor de gevorderden. Zo pakte klasse 4 tweespanrijder Ben Gosschalk deze wedstrijd graag mee ter voorbereiding op zijn seizoen. Hij werd tweede met 89 strafpunten achter Geert Dijkhof met 87,6 strafp. Bij de enkelspannen pony's won Marcel van de Kamp uit Nijkerk met 70 strafp. Wim Veldboom uit Zeewolde werd tweede (71 str.pnt) en Cor van de Brink derde (77 str.pnt.) Hans van Nijhuis was met een vierde plaats de beste thuisrijder.
De enkelspannen paarden werd gewonnen door Gerda Hamming uit Garderen, deze klasse 3 rijdster won met 73 punten van Cees Wijntjes (79 pnt). Marco Kool heeft na een aantal jaren groomen in het vierspan van zijn vader zelf de leidsels ter hand genomen en niet geheel onverdienstelijk. Hij werd derde met 81 strafp. Bij de tweespannen pony's waren het vier aanspanningen met ambities voor de eerste plaats. Uiteindelijk werden de gebroeders Nijland uit Marienheem eerste met 65 strafp. En werden Woutera Rozendaal uit Ermelo en Wout Kok en Ewout Boom, beiden uit Nijkerk gedeeld tweede met 66 strafpunten.
De vierspannen pony's was zoals bijna gebruikelijk een Puttens onderonsje. Prachtige om te zien hoe de snelle Welshjes het opnemen tegen de uiterst wendbare Shetlanders. Aart van de Kamp senior begon zeer sterk en lag lange tijd op kop maar vond in de laatste hindernis zijn Waterloo. Een van de achterpony's sprong tijdens het afdalen van een heuveltje over het zweng en een groom moest afstijgen met strafpunten tot gevolg. Zoon Aart van de Kamp junior nam de honneurs waar en ging vrijwel gelijk op met Wout van Veluw. Tot op de laatste hindernis was de voorsprong van Wout Veluw slechts minimaal. Uiteindelijk bleef dit zo en won Wout van Veluw met 71 str.pnt Aart van de Kamp junior werd tweede (72 str.pnt) en Johan van Veluw werd derde. (75 str.pnt) . A-kader lid bij de vierspannen paarden Theo Timmerman pakte deze thuiswedstrijd aan als voorbereiding op het komend seizoen. Zijn aanspanning liep een prima wedstrijd en Theo werd dan ook eerste met 86 strafp. Frits Kool start met zijn Haflingers komend seizoen ook bij de paarden. Deze concurrentie ligt hem duidelijk beter dan de Welshjes en Shetten, hij werd tweede met 91 punten. Peter de Ronde werd derde met 104 strafp. Onder alle eerste prijswinnaars werd een weekend op een vakantiepark op Texel verloot, deze werd gewonnen door Wout van Veluw.
Bron: Het Gouden Span