Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Dubbele winst voor Weusthof

29/03/2006

Bathmen, 29 maart 2006
Vierspanmenner Mark Weusthof won gisteravond de vierspanwedstrijd tijdens Bathmen te Paard en veroverde daarmee ook de Euregio Cup.

De menavond van Bathmen te Paard is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in Oost-Nederland. Ook dit jaar puilden de tribunes van manege `t Ruiterkamp weer uit. En de meer dan 1.000 bezoekers kregen waar voor hun geld. Spanning en fraaie mensport gingen hand in hand. In de rubriek vierspan paarden ging de aandacht vooral uit naar de lokale favoriet Hans Heus uit Eerbeek en Mark Weusthof uit het Twentse Rossum. Met slechts1 punt verschil in de strijd om de felbegeerde Euregio Cup waren zowel Heus als Weusthof naar Bathmen gereisd met als doel de finale van de grensoverschrijdende Euregio-competitie op hun naam te schrijven.
In de eerste manche gingen Weusthof en Heus bijna gelijk op. De tijd van Heus was een vijfhonderdste seconde sneller dan die van Weusthof. In de tweede manche zette Weusthof zijn paarden op scherp en klokte, ondanks vijf strafseconden vanwege een vallend balletje, zes seconden sneller dan in de eerste ronde. `Zo'n mooie rit heb ik bij Bathmen te Paard nog nooit gezien', jubelde speaker Bert de Ruiter. Hans Heus zette alles op alles om de tijd van Weusthof te verbeteren, maar dat bleek te hoog gegrepen. Mark Weusthof won met zijn snelle eindtijd zowel de wedstrijd in Bathmen als de Euregio Cup en de daaraan verbonden geldprijs van 1.000 euro.

Ook de rubriek vierspan pony's leverde een spannende strijd op bij Bathmen te Paard. Dit jaar was de wedstrijd extra spannend omdat de ponyvierspannen meedongen in de Ems-Dollart Cup competitie.Van de Kamp sr. won de wedstrijden in Denekamp en Sögel en stond hierdoor aan de leiding in het tussenklassement.
In Bathmen ondervond Van de Kamp zware concurrentie van Peter de Koning uit Rijsbergen. Met zijn fraaie vierspan Welshpony's reed De Koning een snelle eerste manche terwijl Van de Kamp daar kostbare seconden verspeelde.
In de tweede manche kwam de meervoudig Nederlands Kampioen sterk terug met zijn span bonte Shetlanders. De Koning zette alles op alles om Van de Kamp voor te blijven. Ondanks enkele stuurfouten wist De Koning de schade beperkt te houden en eindigde hij met de snelste totaaltijd op de eerste plaats.
De tweede plaats van Van de Kamp was ruimschoots voldoende om de overwinning in de competitie om de Ems-Dollart Cup op zijn naam te schrijven.
Bij de tweespan pony's ging Björn Stegeman uit Haaksbergen er met zowel de eerste prijs in de finalewedstrijd als de eindoverwinning in de Ems-Dollart Cup vandoor.
Uitslagen:

www.bathmentepaard.nl