Gemeente Arnhem

Arnhem heeft intentie Gelredome te verkopen aan Eurocommerce Burgemeester en wethouders van Arnhem gaan een intentieovereenkomst tot verkoop van het stadion Gelredome aan met projectontwikkelaar Eurocommerce uit Deventer.

Als de gemeenteraad en de beide hoofdhuurders, Vitesse en Gelredome BV, akkoord gaan met de beoogde overeenkomst, verruilt het stadion Gelredome later dit jaar van eigenaar. Eurocommerce verwerft door de beoogde koop ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld kantoren te ontwikkelen op de hoeken van het stadion (tot in totaal 20.000 vierkante meter). Na de overdracht heeft de gemeente geen enkele bemoeienis meer met en zeggenschap over het stadion. Alle actuele risicos ten aanzien van het eigendom en de verhuur gaan bij verkoop over van de gemeente naar de beoogde nieuwe eigenaar. Gelredome BV heeft overigens twee maanden de tijd om met een gelijkwaardig bod te komen.

Als onderdeel van een veelomvattend reddingsplan, met als doel Gelredome BV, het stadion en Vitesse van de ondergang te redden, kocht de gemeente eind 2003 het stadion Gelredome. Een jaar geleden besloot de gemeente het stadion te koop aan te bieden aangezien Vitesse en Gelredome BV ondertussen mede als gevolg van de gemeentelijke hulp weer op eigen benen konden staan. Gelredome BV en Vitesse zijn gered en de gemeente weet bovendien haar strategische belangen (de gronden) rond het stadion veilig gesteld.

Het stadion Gelredome, onder meer de thuisbasis van voetbalclub Vitesse werd in april 2005 door de gemeente te koop aangeboden. Acht partijen lieten de gemeente weten serieuze interesse te hebben. Na een eerste verkenning besloot de gemeente in september 2005 met twee gegadigden (waaronder Eurocommerce) door te gaan. Na intensief overleg met alle betrokkenen en het opstellen van businessplannen zijn de partijen in de gelegenheid gesteld een definitief bod uit te brengen. Eurocommerce kwam daarbij als beste uit de bus.

Arnhem, 28-03-2006