Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

JOHANNES PASSION

vrijdag 31 maart, 20.00 uur
St. Lambertuskerk, Buren

Ook dit jaar klinkt prachtige passiemuziek van Bach in het monumentale stadje Buren. Op vrijdag 31 maart organiseert Stichting Muziek in Buren een uitvoering van de Johannes Passion in de St Lambertuskerk. Aanvang is 20.00 uur. Dit meesterwerk komt volledig tot zijn recht in deze monumentale kerk. De uitvoerenden zijn het Orkest en Koor van het Conservatorium van Amsterdam. Het geheel staat onder leiding van Jos Vermunt. Als solisten treden op Fabio Trümpy (Christus) en Niklaus Kost (evangelist). De overige solisten maken deel uit van het koor.

Het koor en orkest van het Conservatorium van Amsterdam werkt onder leiding van bekende dirigenten en samen met jonge solistische talenten aan ambitieuze programma's, waarmee het zich presenteert in concertzalen binnen en buiten Amsterdam. Jaarlijks weer bewijst het Conservatorium van Amsterdam een orkest van hoog niveau in huis te hebben.

De Johannes Passion van Johann Sebastian Bach is een muzikale vertelling van het lijden en sterven van Jezus volgens het Evangelie naar Johannes. De Johannes Passion wordt vaak vergeleken met de Matthaus Passion, die Bach enkele jaren later zou schrijven. In vergelijking met de Matthäus Passion, is de Johannes Passion muzikaal wat feller, maar tegelijkertijd ingetogener. Het accent ligt in de Johannes Passion minder op het lijden van Jezus. Jezus komt meer over als een krachtige persoonlijkheid die een boodschap te vertellen heeft dan als het trieste slachtoffer in de Matthäus Passion. Als men de Johannes Passion beluistert, moet men overigens in het achterhoofd houden dat het gebruiksmuziek is: het werd gebruikt in een kerkdienst. Tussen de twee delen van de Johannes Passion (die toch samen bijna twee uren duren) werd er door de dominee in Leipzig een preek gehouden. Deze preek duurde meestal een uur!

De toegangsprijs is E 15,00 inclusief tekst! Kaarten zijn te koop bij Betuwe Cadeau, Peperstraat 9, Buren. Eventueel is reserveren mogelijk door het aantal kaarten door te geven per e-mail: buren@myrealbox.com, o.v.v. van naam, adres en telefoonnummer EN het bedrag over te maken op bankrekening 944498728 ten name van Stichting Muziek in Buren, onder vermelding van "31 maart 2006". Betaalde kaarten liggen voor aanvang van het concert klaar bij de ingang. Telefonisch reserveren is niet mogelijk. Voorafgaand aan het concert en in de pauze is er koffie en thee verkrijgbaar. De kerk is open vanaf 19.15 uur. Teksten zijn gratis beschikbaar in de kerk.
Het concert maakt deel uit van de concertserie van Stichting Muziek in Buren.

---------