Gemeente Schiedam


TV kok Lonny te gast in Schiedam

Lonny Gerungan (1956) presentator van de culinaire tv-serie "De reis-tafel" en auteur van vele kookboeken heeft afgelopen maandag in Bibliotheek Noord een tentoonstelling met bijzondere voorwerpen uit Indonesië geopend en is te gast op een thema-avond over Indonesië op vrijdag 31 maart 2006.

Beide activiteiten vinden plaats in het kader van de Oecumenische Vastenaktie Schiedam Noord.

De Werkgroep Oecumenische Vastenaktie Schiedam Noord, waarin alle kerken en scholen in Schiedam Noord vertegenwoordigd zijn, organiseert dit jaar voor de 21ste keer de Oecumenische Vastenaktie.

Elk jaar wordt een project gekozen waarvoor door middel van diverse activiteiten geld bijeengebracht wordt. Dit jaar staat een project in Indonesië centraal. Een project voor de Dayaks, een volk in West-Kalimantan.

De thema-avond over Indonesië wordt door de Werkgroep Oecumenische Vastenaktie Schiedam Noord georganiseerd samen met de Openbare Bibliotheek en Boekhandel Post Scriptum.

Lonny Gerungan verzorgt op deze avond een kookdemonstratie, Jan Magnee van Vastenaktie Nederland vertelt over het project van de Dayaks en Muziekgroep de Doop Brothers brengt oude en nieuwe Indonesische liedjes ten gehore. Boekhandel Post Scriptum is aanwezig met een stand met o.a. de DVDs, cds en boeken van Lonny Gerungan.

De thema-avond begint om 20.00 uur. Toegangskaarten kosten 10,- en zijn verkrijgbaar bij Bibliotheek Noord en Boekhandel Post Scriptum.