29
30
31
/> Maart 2006

Bijzondere Lentearrangementen in Zutphen
Lentekriebels? Zin in een paar dagen ontspanning? VVV Zutphen biedt vier bijzondere lentearrangementen. Leuk voor diegene die houdt van cultuurhistorie in een modern jasje. Want Zutphen heeft dankzij haar roemrijke geschiedenis van meer dan 800 jaar stadsrechten cultuurhistorisch veel te bieden. Prachtig stedenschoon: koopmans­ huizen, kerken en kloosters, torens, bijzondere hofjes. De ligging aan twee rivieren, de IJssel en de Berkel, geeft de stad grote charme, getuige de kades en de loop van de rivieren door en langs de stad. Afbeelding

En dat moderne jasje? Zichtbaar in de vele speciaalzaken in de stad. Hier vind je in een architectonisch welhaast middeleeuws aandoend stratenpatroon bijzondere winkels variërend van wol tot Mediterraan aardewerk en van olijfolie tot bonbons. Of wat dacht je van sigaren of koffie en thee?

Tot in de puntjes verzorgd
Tijdens de lentearrangementen word je tot in de puntjes verzorgd. De drie samenwerkende hotels en het recreatiepark bieden elk een uitgebreid programma in eigen huis. De Zutphense VVV voegt daar bijzondere ingrediënten aan toe. Want als arrangementsdeelnemer krijg je een boekwerk met drie stadswandelingen, elk in een ander thema (hofjes-, vesting- of een architectenwandeling). Bovendien kun je een tocht per fluisterboot over de rivier de Berkel maken. Leuk, omdat de berkelschipper je onderweg smeuïge verhalen over de stad en haar bewoners vertelt. En ben je uitgekeken in het centrum? Stap dan op de fiets en maak een tochtje door de mooie natuur van de Veluwe of de Achterhoek. Binnen tien minuten zit je in het bos! Uiteraard krijg je als souvenir een prachtige herinnering aan het arrangement mee naar huis. Dat dit afkomstig is van een van de Zutphense speciaalzaken laat zich raden!

Afbeelding Driedaagse arrangementen
De Zutphense lente-arrangementen bestaan uit drie dagen: twee overnachtingen met ontbijt en één diner in het `eigen' hotel of park. Het tweede diner is op eigen gelegenheid bij een van de vele lokale restaurants. Kies maar uit: Frans, Nederlands, Spaans, Italiaans, Grieks, vis, vegetarisch, keus volop. Een tocht per fluisterboot over de Berkel is uiteraard in de prijs inbegrepen. De prijzen voor de arrangementen variëren van EUR 45 tot EUR 132,50 per persoon, uiteraard afhankelijk van welk hotel je kiest. Kijk op www.vvvzutphen.nl voor uitgebreide (prijs)informatie. Daar lees je ook hoe je de arrangementen kunt reserveren. Geldig voor de periode van 28 april tot 19 juni 2006.

Verliefd
Velen hebben al gebruik gemaakt van eerdere Zutphense stadsarrangementen. En velen komen na hun bezoek nog eens terug naar Zutphen. Soms opnieuw voor een meerdaags arrangement. Soms alleen voor een dagje. Zouden zij verliefd zijn geworden op Zutphen? Kom naar Zutphen en neem de proef op de som. Word jij ook verliefd op Zutphen?