Nieuwe ontwikkelingen in de aandelenlease-affaire

Lease proces b.v.

http://www.leaseproces.nl


Amsterdam, 31 maart 2006


- De stichtingen Leaseverlies en Eegalease, de Consumentenbond en de VEB misleiden Dexia-gedupeerden bij het aanprijzen van de Duisenberg-regeling.
- 8 april: Landelijke manifestatie van aandelenleasegedupeerden in de Jaarbeurs te Utrecht. Ook de politiek is aanwezig.

- 14 april: Gespecialiseerde advocaten dienen namens vele duizenden Dexia gedupeerden een verweerschrift in bij het gerechtshof te Amsterdam tegen het verzoek tot verbindend verklaring van de Duisenberg-regeling.

Dexia-gedupeerden weer misleid

Het op de markt brengen van aandelenlease-constructies was een staaltje van ernstige misleiding, waardoor honderdduizenden gezinnen in grote financiële problemen kwamen. Vorig jaar april kwam de Duisenberg-regeling tot stand om Dexia-gedupeerden tegemoet te komen. Zowel Dexia als de stichtingen Leaseverlies en Eegalease, de Consumentenbond en de VEB propageren deze regeling als de beste oplossing voor de gedupeerden. Dit is echter helemaal niet waar. Alleen een kleine groep gedupeerden, met een lage inleg en een hoge restschuld, heeft iets aan deze regeling. De meeste andere gedupeerden kunnen beter naar de rechter stappen. Dat levert voor hen veel meer geld op.

Helaas zijn de meeste gedupeerden hiervan niet op de hoogte. Zij 'kiezen' noodgedwongen voor de Duisenberg-regeling en komen er pas later achter dat dit hen duizenden of tienduizenden euro's heeft gekost. De gedupeerde beleggers worden dus wéér misleid.

8 april: Landelijke manifestatie in de Jaarbeurs te Utrecht

Om tegenwicht te bieden tegen deze eenzijdige propaganda voor de Duisenberg-regeling, organiseren de stichting Platform Aandelen Lease (PAL) en Leaseproces op 8 april een landelijke informatiedag in de Jaarbeurs te Utrecht. PAL is een belangenorganisatie van aandelenlease-gedupeerden, Leaseproces is een juristenkantoor dat reeds meer dan 40.000 gedupeerde aandelenleasebeleggers van advies heeft voorzien.

Tijdens de manifestatie krijgen de gedupeerden van gespecialiseerde advocaten en andere belangenbehartigers kosteloos objectieve voorlichting over hun situatie. Ook gedupeerden van Aegon, Fortis, DSB bank en andere banken kunnen op deze dag gratis informatie krijgen over hun juridische mogelijkheden. Net als bij Dexia, gaat het ook hier om enkele honderdduizenden gedupeerde gezinnen.

Koos van Gemert, bekend van de reclamespots van Leaseproces , en oud-Ajacied Johnny Rep komen uitleggen waarom zij NEE hebben gezegd tegen de Duisenberg-regeling en ervoor gekozen hebben om tegen Dexia te procederen. Daarnaast komen de volgende Tweede-Kamerleden spreken: Ewout Irrgang (SP), Myra Koomen (CDA), Frank Heemskerk (PvdA), Bert Bakker (D66) en Kees Vendrik (Groen Links). Dagvoorzitter is Mr Marijn de Koning, oud-verslaggever bij het NOS journaal en oud-Tweede Kamerlid.

14 april: Verweerschrift namens duizenden Dexia-gedupeerden

Ook een belangrijk onderwerp dat op deze informatiedag aan de orde komt, is het door Dexia c.s. ingediende verzoekschrift bij het gerechtshof te Amsterdam om de Duisenberg-regeling algemeen verbindend te verklaren op grond van de de nieuwe Wet Collectieve Afwikkeling Massaschade (WECAM).

Als het door Dexia, de stichtingen Leaseverlies en Eegalease, de Consumentenbond en de VEB ingediende WECAM-verzoek zou worden toegewezen, dan zou iedere Dexia-gedupeerde die niet schriftelijk verklaart dat hij buiten de Duisenberg-regeling wil vallen automatisch aan de regeling vast zitten. Een groot aantal advocaten en belangenorganisaties van gedupeerden zijn daar fel op tegen, omdat de Duisenberg-regeling voor veel gedupeerden een slechte oplossing is. Zij willen daar dan ook een stokje voor steken en zullen op 14 april namens vele duizenden Dexia-gedupeerden een verweerschrift tegen dat verzoek indienen.