Gemeente Wageningen

Jongerencentrum krijgt opknapbeurt

Binnenkort kan worden gestart met een grote opknapbeurt van het Jongerencentrum (Oude Bijenhuis). Het College van B&W heeft besloten een bedrag van EUR 100.000 beschikbaar te stellen om deze onderhoudsbeurt uit te voeren. Met het besluit geeft het college gehoor aan de jarenlange roep om het jongerencentrum op te knappen.

EUR 85.000 is nodig voor keuken, toiletblokken en verwarmingsketel. Ook wordt de eerste verdieping leeggemaakt en van een nieuwe vloer voorzien. Hiermee komt er een extra ruimte beschikbaar voor de jongeren. EUR 15.000 mogen de jongeren, samen met Welvada, besteden aan het opschilderen en gezellig maken van de ruimten. Daarnaast is er nu ook structureel een bedrag van EUR 6.000,- beschikbaar om te zorgen dat het gebouw ook de komende jaren wordt onderhouden.

Vanwege het ontbreken van geld en uitstel van het onderhoud vanwege de onduidelijkheid over de toekomst van het gebouw, heeft de opknapbeurt een tijd op zich laten wachten. Het College van B&W wilde deze impasse doorbreken en besloot de investering te doen. De komende jaren zal het jongerencentrum in het oude Bijenhuis gehuisvest blijven.