Politie.nl opsporingsberichten

Gewapende overval op juwelier

Vught o Woensdag 1 maart 2006, rond 15.40 uur, is juwelier Boers in de Dorpsstraat in Vught overvallen door een gewapende man in een PTT-uniform.

De man is tien minuten eerder ook al voorbij de juwelier gelopen. Als hij later terugkomt, belt de man eerst nog per ongeluk bij de buren aan. Eenmaal binnen bij de juwelier trekt de man een pistool, schiet meteen door een vitrine en slaat met een hamer twee andere vitrines aan diggelen, zodat hij er met een aantal zeer waardevolle horloges vandoor kan gaan. Op de bewakingsbeelden is te zien dat de vlucht van de dader niet eens zo makkelijk verloopt.
Camerabeeld van de overvaller
Dader
Blanke man; 20-25 jaar; 1.70-1.80 mtr lang; tenger postuur en onder zijn pet zat kort, donker stekeltjeshaar. Hij droeg een jasje van de PTT, zonder de bijbehorende broek; zwarte handschoenen; witte sportschoenen en hij had een opvallende beige gele schoudertas (of rugzak) bij zich met opschrift en een donkerkleurige binnenvoering. Het model PTT jasje dat de dader draagt wordt vooral nog door weekendpostbodes gedragen.
Camerabeeld van de overvaller
Tien minuten voor de overval
Op bewakingsbeelden is te zien dat de dader tien minuten voor de overval al voorbij de winkel liep, in de richting van de bibliotheek. Daarna verdwijnt hij uit beeld. Wat hij in die tien minuten heeft gedaan, is niet bekend. In ieder geval hij niet terug komen lopen. Mogelijk dat de man ergens bij de bibliotheek in een auto is gestapt. Buitenzijde juwelierzaak
Onbekende auto
Ook is woensdag 1 maart, maar dan rond 09.30 uur, een onbekende auto gezien in de Dorpsstraat, op een plek waar men goed zicht heeft op de juwelier. In deze auto zaten twee mannen. Mochten de inzittenden van de auto niets met de overval te maken hebben, dan wil de politie graag met deze mensen in contact komen.

Overzicht horloges

* 15738 stalen dameshorloge model Santos Demoiselle
* 16861 stalen herenhorloge model Santos Galbé XL
* 16981 18 karaats geelgouden dameshorloge Cartier model Tankissime
* 17089 staal/gouden herenhorloge model Santos 100
* 17149 18 karaats geelgouden dameshorloge Cartier model Tank Louis Cartier

* 17156 goud/stalen dameshorloge model Santos Demoiselle
* 17157 stalen dameshorloge Cartier model Must 21
* 17175 18 karaats witgouden dameshorloge met briljanten Cartier model

Buit van de overval

De politie vraagt

- Wie (her)kent de dader aan de hand van de bewakingsbeelden en het gegeven signalement, mogelijk in combinatie met het PTT jasje?
- Wie heeft de dader tien minuten voor de overval op woensdag 1 maart 2006, dat is rond 15.30 uur, al in de omgeving van de juwelier in de Dorpsstraat in Vught gezien, of in de omgeving van de bibliotheek?
- Wie herkent zichzelf in één van de inzittenden van de auto, die woensdag 1 maart (rond 09.30 uur) in de Dorpsstraat gezien zijn, of weet wie deze mannen zijn?

- Wie heeft mogelijk de meegenomen horloges te koop aangeboden gekregen of weet wie deze in zijn/haar bezit heeft?

Heeft u een antwoord op een van de bovenstaande vragen? Bel met de politie Brabant Noord, 0900-8844.

U kunt ook informatie aan de politie doorgeven via een speciaal tipformulier.