Universiteit Twente

UT-spin-off Recore dubbel in de prijzen

Het jonge bedrijf Recore Systems, voortgekomen uit de Universiteit Twente, is onderscheiden met twee ondernemersprijzen. In Utrecht kreeg Recore op donderdag 30 maart de ING Bank Startersprijs, een bedrag van EUR10.000. Diezelfde dag ontving Recore in Den Haag uit handen van staatssecretaris Mark Rutte een prijs van 1.000 euro in de ondernemingsplanwedstrijd New Venture.

Recore Systems werd in september 2005 opgericht door drie medewerkers van de reconfigurable computing groep van de Universiteit Twente. Zij maken gebruik van de Tijdelijke Ondernemersplaatsregeling (TOP), die het UT-medewerkers of -studenten makkelijker maakt een eigen kennisintensief bedrijf te starten. Gezien de goed gevulde orderportefeuille en de omvang van de reconfigurable computing markt (meer dan 100 miljoen euro in 2010) verwacht Recore uit te groeien tot een bedrijf met tientallen medewerkers en een miljoenenomzet.

Recore Systems levert chiparchtectuur die het energieverbruik van steeds kleinere en krachtiger chips met meer dan een factor 10 verlaagt, terwijl de prestaties met een factor 10 stijgen. Aan chipfabrikanten levert Recore herbruikbare bouwblokken voor chips, die ook nog eens tijdens het gebruik omgeprogrammeerd kunnen worden. Deze aanpak verkort de ontwikkeltijd en verlaagt de chip-ontwikkelkosten met meer dan 50 procent.

ING Bank Startersprijs

De jury van de ING Bank Startersprijs koos het ondernemingsplan van Recore Systems unaniem als het beste uit enkele honderden inzendingen. Op 30 maart, tijdens het ondernemersevenement `De Week van de Ondernemer' in Utrecht, presenteerden en verdedigden medeoprichter Paul Heysters en Roel Reintsema (business developer bij UT-instituut CTIT) het plan voor de jury. `Een goed doordacht plan dat ruimschoots aan alle gestelde criteria voldoet', aldus de jury.

New Venture

In de tweede ronde van de New Venture ondernemingsplanwedstrijd werd Recore Systems met haar haalbaarheidsstudie een van de tien winnaars (uit 117 inzendingen). Medeoprichter Lodewijk Smit nam de prijs, een cheque van EUR1.000 in ontvangst uit handen van staatssecretaris Mark Rutte. De New Venture
ondernemingsplancompetitie, een initiatief van McKinsey en Company, geeft starters de kans om originele ideeën uit te werken tot effectieve ondernemingen.

Noot voor de pers:

Contactpersoon voor de pers: Paul Heysters (Recore Systems), tel (053) 489 3441, paul.heysters@recoresystems.com. Meer informatie op www.recoresystems.com. Contactpersoon Universiteit Twente: Menno van Duuren, tel (053) 489 2210, m.vanduuren@utwente.nl.

Top
Laatst gewijzigd op 31-03-2006 14:35:17 door Webmaster