Vrije Universiteit Amsterdam

31.03.2006
Congres Bedreiging en kans: water in Nederland
Hoofdgebouw VU
Informatie T 020 59 89292 / www.vupodium.nl. 13:30
(Toegang gratis)

De zeespiegel stijgt en het Nederlandse land daalt. Verhevigde regenval brengt via onze rivieren waarschijnlijk steeds meer water vanuit het achterland naar ons toe. Dat lijken beangstigende ontwikkelingen. Maar we kunnen het ook anders bekijken.

Het water dwingt Nederland opnieuw na te denken over de inrichting van het landschap en met nieuwe strategieën te komen. Water is daarbij niet langer alleen een tegenstander, want het biedt ook kansen om te komen tot nieuwe ruimtelijke oplossingen.

Tijdens Bedreiging en kans, gaan drie sprekers in op de geschiedenis van leven met het water, de te verwachten effecten van klimaatverandering en de mogelijke scenario's voor de toekomst. Een forumdiscussie sluit de middag af. Deelnemers zijn onder meer dr. Sybe Schaap (voorzitter Unie van Waterschappen), ir. Jan Jaap de Graeff (directeur Natuurmonumenten), drs. Duco Stadig (wethouder Amsterdam) en prof. dr. ir. Pier Vellinga (decaan Faculteit Aard- en Levenswetenschappen VU).

De organisatie van het symposium is in handen van Faculteit Aard- en Levenswetenschappen (VU), in samenwerking met het IVM-VU en VU podium.

Voor meer informatie over activiteiten aan de VU:

dienst Communicatie, afdeling wetenschapsvoorlichting:

T 020 59 85661
E Persvoorlichting_VU@dienst.vu.nl

Voor meer informatie over VUmc:

T 020 44 43444
E communicatie@vumc.nl