Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

20-03-2006
Nieuw Infopunt Opvoeding in Eersel

Vanaf vrijdag 31 maart start er een Infopunt Opvoeding in Eersel in het wijkgebouw van Zuidzorg, Areven 4. Het Infopunt Opvoeding is geopend op vrijdagochtend van 9.00 uur tot 11.00 uur. Van 9.00 uur tot 9.30 uur is er een inloopspreekuur en daarna op afspraak, tel. 040-29 49 932. Ouders/verzorgers kunnen hier terecht met vragen over opvoeding en ontwikkeling van kinderen tot 19 jaar. Het Infopunt Opvoeding is een initiatief van de gemeente Eersel.

Vragen ouders
Alle ouders hebben wel eens te maken met vragen, zorgen en twijfels rondom hun kinderen. Het is dan prettig om tips te krijgen en te horen hoe andere mensen hiermee om gaan. Bij het Infopunt Opvoeding kunnen ouders terecht met vragen als: "Mijn dochter luistert zo slecht, hoe kan ik daarmee omgaan?"; "Mijn zoontje van vier wil alleen maar inslapen als ik bij hem kom liggen, hoe kan ik dat aanpakken?"; "Mijn dochter vraagt continue om aandacht. Als ik die niet geef, wordt ze meteen boos. Hoe kan ik dat veranderen?"

Ondersteuning
Het Infopunt Opvoeding geeft antwoord op deze en andere vragen. Er werken deskundige medewerkers die ervaring hebben in het adviseren van ouders over deze alledaagse problemen. Zij zoeken samen met de ouders naar een aanpak die bij hen past. Ook brengen zij ouders, bij problemen die vragen om een doorverwijzing, in contact met de instelling die de beste ondersteuning biedt. Ook hebben zij de beschikking over allerlei folders met tips en wetenswaardigheden over opvoeding en ontwikkeling van kinderen.

Gratis
Alle diensten van het opvoedsteunpunt zijn gratis. De medewerkers gaan vertrouwelijk met de vragen om. Privacy is gewaarborgd.