Mijlpaal in strijd tegen zure regen.

Ferro techniek b.v.

PERSBERICHT

Mijlpaal in strijd tegen zure regen.

Het Gaanderense bedrijf Ferro Techniek zal op 31 maart 2006 de 4 miljoenste vierkante meter warmtewisselaars emailleren en dit op gepaste wijze vieren.

Vanaf 1984 emailleert Ferro Techniek warmtewisselaars, die ingezet worden bij energiecentrales om de verzurende elementen uit de rookgassen te halen.

Door vergaande specialisatie en excellente kwaliteit heeft Ferro Techniek er in belangrijke mate aan bijgedragen dat de discussie over zure regen verstomd is.

In meer dan de helft van alle electriciteitscentrales zijn door Ferro Techniek geleverde producten in de zeer agressieve rookgassen hun kwaliteit permanent aan het bewijzen.

Naast de markt in Europa wordt nu ook de Chinese markt beleverd! Rechstreeks uit Gaanderen en vanwege de enorme behoefte heeft een Duitse partner een emailleerlijn gebouwd in de buurt van Shanghai.
Ferro Techniek's expertise is toegepast voor zowel de opbouw alsook voor de procesvoering. Uiteraard zorgt Ferro Techniek ervoor dat ook de kwaliteit van haar licentienemer voldoet aan haar standaarden.

Ferro Techniek is een innovatief bedrijf dat naast deze specialisatie ook een sterke positie heeft opgebouwd in de markt van 'dikke-film' verwarmingselementen. Ook in dat geval is China belangrijk voor Ferro Techniek, omdat veel apparaten met haar elementen daar geassembleerd worden om daarna onder bekende merknamen weer in de USA of in Europa verkocht te worden.

Kookroosters voor gasfornuizen is een derde specialisatie binnen Ferro Techniek, daarbij al meer dan 20 jaar samenwerkend met Lovink Technocast in Terborg.

Innovatie en kwaliteit vormen het fundament onder Ferro Techniek en haar Hongaarse zusteronderneming Ferro Electronics en op dit fundament wordt aan verdere groei en internationalisatie gewerkt.

Ferro Techniek B.V.,
Bremstraat 1,
7011 AT Gaanderen.
www.ferrotechniek.com