3 e persbericht van vrijdag 31 maart 2006

Eindhoven, 31-03-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie pakt illegale man op in woning

De politie heeft vrijdagochtend rond 8.00 uur een 41-jarige man zonder bekend woonadres aangehouden in een woning in Woensel-Zuid. Hij was het huis binnengedrongen door een ruit van de achterdeur te vernielen. Dat gebeurde nadat de bewoonster hem niet binnen wilde laten. De man is een bekende van de bewoonster en is in het verleden wel eens in de woning geweest. De gewaarschuwde politie heeft hem aangehouden en in verzekering gesteld. Uit onderzoek is gebleken dat hij illegaal in ons land is.

Eindhoven: Mannen door politie aangehouden na bedreiging met mes

Op de Maria van Bourgondielaan heeft de politie vrijdagmiddag rond 14.30 uur twee 18-jarige inwoners van Eindhoven en Bladel aangehouden. De mannen waren kort daarvoor op de binnenplaats van een bedrijf aan de Engelsbergenstraat betrapt door een medewerker. Toen deze zei dat de mannen daar weg moesten gaan, ontstond er een vechtpartij. Daarbij bedreigde één van de verdachten de medewerker met een mes. Daarna ging het tweetal er vandoor. Gewaarschuwde agenten zagen hen vervolgens op de Maria van Bourgondielaan lopen, waarna ze werden aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Agenten betrappen fietsendief

Een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdagavond rond 19.00 uur door de politie aangehouden in het Genderstraatje. Surveillerende agenten zagen dat hij daar een slot van een fiets aan het openbreken was. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij met een proces-verbaal weer heengezonden.

Eindhoven: Bromfietser na achtervolging door politie aangehouden

Een man van 20 jaar uit Eindhoven is vrijdagmiddag rond 17.45 uur aangehouden in een woning in Eindhoven-Gestel. Surveillerende agenten zagen hem rond 17.00 uur op de Mendelssohnlaan op een brommer rijden. De man had geen helm op en de brommer had geen verzekeringsplaatje. Toen ze hem daarom wilden laten stoppen, ging hij er met hoge snelheid via een trottoir en een groenstrook vandoor. De agenten moesten daardoor op dat moment de achtervolging staken. Een getuige meldde vervolgens dat hij daar in de buurt een man met een brommer een woning had zien binnengaan. Agenten vonden vervolgens in het huis in Gestel de brommer én de bestuurder. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Lage Mierde: Politie arresteert verdachte van inbraak

Op een camping aan het Wellensweind is vrijdagmiddag rond 14.00 uur een 45-jarige man uit Bladel aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor heeft ingebroken in één van de recreatiewoningen op het park. Dat was gezien door andere bewoners, waarna de man de bossen was ingevlucht. De gewaarschuwde politie kon de man daar aanhouden op aangeven van een bewoner. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Veldhoven: Bekeuringen bij snelheidscontrole

De politie heeft vrijdag tussen 14.20 en 16.05 een snelheidscontrole gehouden op de Dorpstraat. Van de 821 gecontroleerde voertuigen reden er 39 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.