Ingezonden persbericht


Zwolle, 31 januari 2006

Nummer: 60/06/JZ/JZ
Onderwerp: persbericht

Studenten Landstede ontwikkelen natuurgerichte animatieactiviteiten

Recreatiebedrijven kunnen zich nu aanmelden voor gratis deelname

Natuur en Milieu Overijssel en Landstede werken in het project Natuurlijk erop uit! samen om studenten van de beroepsopleiding recreatie toe te rusten voor natuur- en milieugerichte animatieactiviteiten. Als eindproduct ontwikkelen de studenten een activiteit op maat. In de meivakantie testen ze deze activiteit bij de gasten van het bedrijf. Bedrijven die belangstelling hebben kunnen zich nu aanmelden, vóór 15 maart, bij Natuur en Milieu Overijssel.

In de periode van 3 april 2006 tot en met 7 mei bieden studenten van de beroepsopleiding Recreatie zich aan om voor recreatiebedrijven een nieuwe animatieactiviteit te ontwikkelen. De ontwikkelde activiteit wordt in de meivakantie getest op een groep gasten van het bedrijf. Het bedrijf bepaalt zelf de gewenste activiteit en de doelgroep, zolang natuur of milieu centraal staan. Uiteraard heeft de ontwikkelde activiteit een dusdanig niveau dat het bedrijf er in de toekomst zelfstandig mee verder kan.

De studenten volgen vooraf een aantal workshops gericht op de benodigde natuur en milieukennis. Deze workshops zijn door Natuur en Milieu Overijssel en Landstede speciaal voor Natuurlijk erop uit! samengesteld. Gedurende de ontwikkeling van de activiteiten wordt het natuur- en milieuaspect gewaarborgd door de deelname van studenten van de opleiding Life & Nature Specialist.


Deelname voor bedrijven is gratis! De verwachting is dat een bedrijf ca. 10 uur aan overleg met de studenten kwijt is. Daar tegenover staat een unieke nieuwe activiteit voor het bedrijf. Meer informatie over en aanmelding voor Natuurlijk erop uit! bij Marion de Cocq of Carolien Voogt van Natuur en Milieu Overijssel (tel.: 038 425 09 60).

Het project Natuurlijk erop uit! wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van de provincie Overijssel, het VSBfonds en het Prins Bernard Cultuur Fonds. Dit project wordt vanaf 2006 ieder studiejaar aangeboden aan de bedrijven en de studenten.

Noot voor de pers
Meer informatie is verkrijgbaar bij:
Natuur en Milieu Overijssel: Carolien Voogt en Marion de Cocq, tel.: 038 425 09 60, e-mail: voogt@natuurmilieu.nl en m.cocq@natuurmilieu.nl Of
Landstede Recreatie: Jessica Verbeek en Aurelia de Vries, tel.: 038 850 81 00, e-mail: jverbeek@landstede.nl en abdevries@landstede.nl

---- --