PERSBERICHT - 2006-02-02

Vanaf 3 april weer twee vluchten per dag vanaf Amsterdam

United Airlines weer helemaal op eigen benen

United SAirlines staat weer helemaal op eigen benen. Met een notering op Nasdaq is woensdag de handel in aandelen UAL, de moedermaatschappij van United Airlines, geopend. De stap volgde op de officiële opheffing van de Chapter-11 status, nadat de reorgani-satieplannen van het bedrijf door de Amerikaanse rechtbank waren goedgekeurd.

De afgelopen drie jaar heet United hard gewerkt aan het afslanken van het bedrijf: het jaarlijkse kostenniveau is met ca. 7 miljard dollar teruggebracht, het routenetwerk werd versterkt en onrendabele trajecten werden geschrapt. Ook werd de vloot geherconfigureerd en het aantal medewerkers teruggebracht naar ca. 55.000.

Solide basis
Hiermee hebben we een solide basis gelegd om de concurrentie met andere luchtvaartmaatschappijen aan te gaan en ons beleid is er op gericht om de juiste service te bieden aan de juiste klant tegen het juiste tarief, aldus ceo Glenn Tilton van United, die op afstand vanaf Chicagos OHare luchthaven de handel in aandelen UA in gang zette.

Positie versterkt
Tijdens de reorganisatieperiode onder rechtbanktoezicht heeft United haar internationale positie versterkt, onder meer met nieuwe routes en nieuwe initiatieven als lagekostenmaatschappij Ted, de premium service klasse p.s. op transcontinentale routes binnen de V.S. en een significante upgrading van de regional jet-service United Express. In dezelfde periode heeft United een aantal efficiencyrecords gevestigd, onder meer voor haar on-time performance en ontving het bedrijf een aantal onderscheidingen van internationale media en frequente zakenreizigers.

Weer twee vluchten vanaf Amsterdam
Passagiers en reisagenten zijn ons de afgelopen drie jaar blijven steunen, en hebben ons in staat gesteld onze vluchten gewoon te blijven uitvoeren, aldus Frank W. Takes, general manager van United voor de Benelux. Voor hen heb ik nog een nieuwtje: vanaf 3 april a.s. keert onze dagelijkse vlucht Amsterdam-Chicago terug, die we aanvankelijk in juni zouden hervatten. Samen met onze dagelijkse verbinding naar Washington D.C. bieden we dan dus weer twee vluchten per dag.

Over United Airlines
Dagelijks voeren United, United Express en Ted ruim 3.400 vluchten uit over de gehele wereld, waaronder dagelijkse nonstop vluchten van Amsterdam naar Washington DC en Chicago. Nieuws over United kan men vinden op www.unitedairlines.nl

United Airlines maakt deel uit van Star Alliance, opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijd opererende luchtvaartalliantie, die reizigers een wereldwijd bereik aan bestemmingen en een probleemloze reiservaring biedt. De leden zijn Air Canada, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, bmi, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, Spanair, TAP Portugal, THAI, United, US Airways en VARIG Brazilian Airlines. South African Airways en SWISS zullen toetreden in de eerste helft van 2006. Gezamenlijk bieden de luchtvaartmaatschappijen meer dan 15.000 dagelijkse vluchten naar meer dan 790 bestemmingen in 138 landen.

Noot voor de redactie (