Gemeente Barneveld


Bijeenkomsten over de WMO

Per 1 januari 2007 zal ook de gemeente Barneveld de Wet Maatschappelijke Ondersteuning gaan uitvoeren. Als voorbereiding voor het opstellen van een specifiek Barneveldse invulling van de WMO, worden twee bijeenkomsten georganiseerd: een openbare informatiebijeenkomst voor de gemeenteraad op maandag 3 april en een week later op maandag 10 april een hoorzitting. Beide avonden beginnen om 19.30 uur en vinden plaats in het raadhuis van Barneveld.

Informatiebijeenkomst 3 april Tijdens de informatieavond op maandag 3 april zal de heer J. Christiaans van Spectrum een toelichting geven op de nieuwe wet en de consequenties die dat heeft voor de gemeente Barneveld.

Tijdens deze avond zal worden geschetst welke scenario's mogelijk zijn als het gaat om de nieuwe gemeentelijke verantwoordelijkheden: de loketfunctie; de vrijwilligers- en mantelzorgondersteuning; en de compensatieplicht. De raadsleden kunnen vragen stellen en met elkaar bespreken wat de voor- en nadelen zijn van verschillende varianten. Ook het aanwezige publiek kan vragen stellen. Als geïnteresseerden bij de avond aanwezig willen zijn, kunnen zij zich aanmelden via een formulier onderaan deze pagina.

Hoorzitting 10 april Op maandag 10 april wil de gemeenteraad van verschillende partijen horen hoe zij tegen de invulling van de WMO aankijken. Welke invulling zou Barneveld aan de WMO moeten geven en waarom? Aanbieders van zorg, patiëntenorganisaties e.a. kunnen de gemeenteraadsleden informeren over uw kijk op de invulling van de WMO in Barneveld.

Er zullen verschillende themarondes worden georganiseerd. De thema's die aan de orde komen zijn:

1.het geven van informatie, advies en cliëntondersteuning

2.het ondersteunen van mantelzorgers en vrijwilligers

3.het verlenen van voorzieningen aan mensen met een beperking, een chronisch psychisch probleem of een psychosociaal probleem ten behoeve van het behoud van hun zelfstandig functioneren.

4.burger/cliëntparticipatie

Aan het eind van de avond zullen opvallende punten uit de verschillende themarondes plenair worden besproken. Als geïnteresseerden bij de avond aanwezig willen zijn, kunnen zij zich aanmelden via een formulier op de website onderaan deze pagina.

Proces en planning Van de bijeenkomsten zullen verslagen worden gemaakt die de gemeente ook aan alle aangemelde aanwezigen zal toesturen. Op basis van de bijeenkomsten zal een startnotitie gemaakt worden en deze zal op 27 juni 2006 aan de raad worden aangeboden.

Vragen Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact op met mevrouw C. Zondag. Ze is bereikbaar op maandag, dinsdag en vrijdag op telefoonnummer (0342) 495 841 of u kunt mailen naar WMO@Barneveld.nl

Klik hier voor het Aanmeldformulier Mutatiedatum 13/03/2006

Naar de vorige pagina