Innovatie Expres in Noord-Holland

Booij, klusman en van bruggen

Pinguïns kunnen vliegen: Nederland 4 dagen in het teken van vernieuwing! Innovatie Expres toert langs verbeterprojecten Noord-Holland

Op 3 april reist de Innovatie Expres in razende vaart door Noord-Holland. De Expres begint in Den Helder met een ontbijtsessie bij de gemeente Den Helder waar schuldhulpverlening commercieel uitbesteed wordt en wachtlijsten worden ingekort. Via verschillende verrassende verbeterprojecten in Alkmaar, Heerhugowaard, Heemskerk en Amsterdam-West reist de Expres richting Amsterdam-Zuid. Daar wordt de dag afgesloten met een rondleiding en een borrel op het grootste stedelijke vernieuwingsproject van Amsterdam: de Zuidas. U bent van harte uitgenodigd om deze dag, of een gedeelte ervan mee te reizen in de bus. Om kennis te maken met de meest innovatieve projecten in de regio en de inspirerende mensen achter deze projecten. Voor het volledig programma van deze dag zie www.pinguinskunnenvliegen.nl.

Innovatie Expres (3 t/m 5 april)
De Innovatie Expres is onderdeel van PINGU.NS KUNNEN VLIEGEN, de Nationale Innovatieweek. Innovatie Expres vormt het eerste gedeelte van de Nationale Innovatieweek. Vanuit de verste uithoeken van het land reizen gedurende 3 dagen verschillende expresbussen kris kras door het land op zoek naar de meest inspirerende innovatiepraktijken. Geen sector blijft onbesproken: Zorg, Veiligheid, Onderwijs, Cultuur, het Openbaar Bestuur, Welzijn en nog veel meer sectoren komen aan bod. Van andere sectoren leren is hierbij cruciaal. Rijkswaterstaat kan leren van vernieuwingen binnen het onderwijs. Een zorginstelling kan leren van innovaties bij de politie. En andersom!

Het reisgezelschap van de Innovatie Expres is divers en wisselend van samenstelling. Wetenschappers, politici, burgerpanels en ambtenaren gaan mee. Zo ook scholieren, studenten, journalisten en opiniemakers. Tijdens de stops bij de innovatiepraktijken vinden uiteenlopende activiteiten plaats zoals workshops, discussies en presentaties.

Innovatie Festival (6 april)
Na 3 dagen Innovatie Expres komt heel vernieuwend Nederland op 6 april samen in Dordrecht. Op 50 locaties in het historische stadscentrum ontrolt zich voor 1500 bezoekers een veelzijdig en levendig programma met meer dan 150 verschillende programmaonderdelen. Bezoekers kunnen zich tegoed doen aan debatten, lezingen, veilingen, het Museum van Overbodig Beleid, films en documentaires, talkshows, werkgroepen, kringgesprekken, muzikale optredens en nog veel meer. Met onder meer minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Alexander Pechtold, Martin Bril, Simon Vinkenoog, Rocky Tuhuteru, Roos en SPINVIS.

Website & AANMELDEN
Voor meer informatie over de Innovatie Expres en het Innovatie Festival bekijk onze website: www.pinguinskunnenvliegen.nl. Hier kan iedereen zich gratis inschrijven als passagier van de expres en bezoeker van het festival. Wees er op tijd bij!

Noot voor de pers (