Gemeente Gorssel

Afvalcontainers anders geleegd in Gorssel

Vanaf maandag 3 april laat Berkel Milieu N.V. de groene en grijze containers in de bebouwde kom van Gorssel met een ander inzamelvoertuig legen, de zogenaamde zijlader. Deze wagen is voorzien van een automatische uitschuifbare arm die tegelijkertijd twee containers oppakt, leegt en weer terugzet.

Door de inzet van het nieuwe inzamelvoertuig moeten de containers voortaan anders aan de weg worden aangeboden. De bewoners van de straten waar de zijlader komt, ontvangen vooraf een brief en een folder. In de folder staat aangegeven op welke wijze de containers aan de weg geplaatst moeten worden. Staat de container de eerste keer niet goed aan de weg dan zullen de beladers deze na lediging op de juiste plaats terugzetten. Op een zogenaamde "gele kaart" die de belader dan aan de container hangt, wordt aangegeven waar u de volgende keer de container neer moet zetten.
Berkel Milieu heeft in de bebouwde kom van Lochem en in het buitengebied al ruime ervaring opgedaan met de zijlader. Dankzij de medewerking van de inwoners kan het huisvuil efficiënter worden ingezameld. Daarnaast is het werken met de zijlader minder belastend voor de beladers.

Voor meer informatie kunnen inwoners bellen met de Afval-Informatie-Lijn van Berkel Milieu telefoon (0575) 545646. Deze lijn is van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 en van 13.00 tot 16.00 uur bereikbaar.

Foto 1... Foto 3...
Foto 2...