Provincie Zeeland


Debat "Starters op de Zeeuwse Woningmarkt"

Op maandag 3 april 2006 organiseert Scoop, in samenwerking met de provincie Zeeland, het debat "Starters op de Zeeuwse Woningmarkt". Een debat over de mogelijkheden van jonge starters op de Zeeuwse woningmarkt.

Jongeren, provinciale- en gemeentepolitici, behandelend ambtenaren, woningstichtingen, woningbouwondernemingen, makelaars en anderen zijn uitgenodigd om met deskundige inleiders en forum het onderwerp te bespreken, vanaf 19.00 uur bij Scoop (Achter de Houttuinen 8, Middelburg).
Het debat is voor iedereen toegankelijk, u bent van harte welkom.

De situatie van starters op de woningmarkt houdt de gemoederen bezig, ook in Zeeland staat de situatie van starters op de agenda. Aanleiding voor het debat is één van de speerpunten van het provinciale woonbeleid, het onderzoek en advies van het Jeugdpanel Wonen (van de provincie) en het in februari verschenen themarapport van de Jeugdmonitor Zeeland (van Scoop) over "wonen en woonomgeving". Beide onderzoeken belichten andere aspecten van het onderwerp starterswoningen.

Het debat staat onder leiding van Ron Lubbersen (Scoop), waarbij de volgende vragen centraal zullen staan: Wat kunnen we concluderen uit beide onderzoeken? Is er een probleem voor starters op de woningmarkt in Zeeland? Welke oplossingsrichtingen zijn vervolgens denkbaar? Welke rol kan of moet de provincie daarbij vervullen?

Programma:
19.00 uur Zaal open
19.30 uur Inleidend woord door gedeputeerde Harry van Waveren 19.35 uur Presentatie Themarapport `Wonen en Woonomgeving' door Anke Marijs met medewerking van jongeren uit het Jeugdpanel Wonen 19.50 uur Ronde stellingen
20.00 uur Eric de Ceuster, directeur woningcorporatie Woongoed Middelburg
'De startersproblematiek in het perspectief van de Zeeuwse woningmarkt '
20.10 uur Ronde stellingen
20.20 uur Koos Schreuder, directeur Sinke Komejan `Huisvesten en wonen'
20.30 uur Ronde stellingen
20.40 uur Arjan Westerrneng, stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten
(SVn)
`De startersregeling van SVn, een welkom perspectief!'

20.50 uur Ronde stellingen
21.00 uur Afsluiting debat

22 maart 2006, Brigitte van Klinken, tel.: 0118-631351, persberichtnummer. 37/2006

E-mail mij bij wijziging E-mail deze pagina