Universiteit van Tilburg 22 maart 2006

Tilburgse studenten strijden mee in Universiteitsquiz 2006

Opnames dinsdag 28 maart, uitzending maandag 3 april

De Universiteit van Tilburg strijdt mee in Vpro's Universiteitsquiz 2006. Een team van drie studenten -Tjerk Methorst, Linda Hummel en Joost Lorenz- bindt in de eerste ronde de strijd aan met de Universiteit van Amsterdam. De opnames zijn op dinsdag 28 maart, uitzending maandag 3 april.

In april start de Vpro met de Universiteitsquiz, UQ 2006, waarin alle 14 Nederlandse universiteiten met elkaar strijden om een wisselbokaal en 'eeuwige roem'. Elke universiteit wordt vertegenwoordigd door een team van drie studenten in de eindfase van hun studie. Zij moeten algemene kennisvragen beantwoorden en specifieke vragen over hun afstudeeronderwerp. Ook zal één van de studenten een stelling moeten verdedigen. Presentator van de quiz is de Utrechtse historicus Maarten van Rossem. De uitzendingen zijn op maandagavonden in april en mei rond negen uur (tussen het programma Holland Sport en het tien uur journaal). De Universiteit van Tilburg strijdt in de eerste uitzending, op 3 april, tegen de Universiteit van Amsterdam. Het Tilburgse team bestaat uit: Tjerk Methorst, Linda Hummel en Joost Lorenz. Reserve is Bart Visser. Hieronder meer over deze Tilburgse studenten:

* Tjerk Methorst, 23 jaar, studeert Financieel Economisch Management. Zijn afstudeeronderzoek spitst zich toe op weerderivaten, verzekeringen voor agrariërs en telers tegen weerschade.

* Linda Hummel, 25 jaar, studeert Klinische Psychologie. Zij houdt zich in haar afstudeeronderzoek bezig met medisch onverklaarbare klachten.

* Joost Lorenz, 24 jaar, studeert Sociale Psychologie. Zijn afstudeeronderzoek gaat over het effect van complimenten. Hij is gelouterd als debater als lid van debatclub Cicero en voormalig lid van de universiteitsraad.

* Bart Visser, 23 jaar, studeert Algemene Economie en loopt momenteel stage bij het Ministerie van Economische Zaken. Zijn afstudeeronderzoek heeft betrekking op de 'onderkant van de arbeidsmarkt'. Het team heeft zich op de strijd voorbereid via presentatie- en teamtrainingen. Het team zal tijdens de opnames op dinsdag 28 maart in de studio ondersteund worden door zo'n veertig medestudenten. Zij reizen per 'supportersbus' mee naar de studio's in Hilversum (vertrek 12.30 uur). Scoort het team veel punten dan volgt in mei de finale.

Noot voor de pers
De opnames van de Vpro's Universiteitsquiz vinden plaats op dinsdag 28 maart. De uitzending volgt op maandagavond 3 april rond 9 uur. Voor meer informatie over het Tilburgse team en de quiz kunt u contact opnemen met persvoorlichter drs. Pieter Siebers, tel: 013 466 2004, e-mail: p.h.c.siebers@uvt.nl. De deelnemende studenten zijn telefonisch bereikbaar via: Tjerk Methorst, tel: 06 281 58 188, e-mail: t.methorst@uvt.nl, Linda Hummel, tel: 06 142 82 624, e-mail: l.hummel@uvt.nl, Joost Lorenz, tel: 06 153 18 706, e-mail: joostlorenz@hotmail.com en Bart Visser, tel: 06 457 44 947, e-mail: viss.bart@gmail.com. Persberichten van de UvT vindt u op www.uvt.nl/persberichten/.

UvT Persbericht