Algemene Onderwijsbond

Uitnodiging

Persbijeenkomst in-en outs van de nadere zorgplicht

Beste redactie,

Een grote groep kinderen in Nederland volgt speciaal onderwijs. Maar deze speciale zorg voor kinderen is een woud van regels geworden. In het doolhof van regelingen en mogelijkheden om passend onderwijs te vinden raken ouders wel eens de weg kwijt en komen kinderen in de knel. Het ministerie wil de regelingen voor zorgleerlingen daarom fundamenteel veranderen en hiervoor de zorgplicht in voeren. De school in de buurt wordt verantwoordelijk voor alle leerlingen. Dat betekent dat de school elke leerling passend onderwijs moet bieden.

De Algemene Onderwijsbond vindt de gedachtegang die ten grondslag ligt aan de invoering van "zorgplicht" een goede ontwikkeling: namelijk het leggen van de verantwoordelijkheid daar waar de uitvoering plaats vindt en minder regelzucht uit Den Haag. Toch zijn er veel vragen en twijfels. Kan de gewone leraar deze zorgplicht aan? Is een schoolbestuur in staat deze taak op zicht te nemen? Wat is de rol van ouders en blijft de expertise van het onderwijs op peil?

Tot aan de zomer zijn er in het hele land honderden bijeenkomsten om de meningen te peilen in het onderwijsveld. Kijk voor een overzicht op www.passendonderwijs.nl.

De AOb organiseert op maandag 3 april van 1300 tot 1430 uur een bijeenkomst voor journalisten op het hoofdkantoor in Utrecht. Geen persconferentie maar een informele ontmoeting waarbij alle in-en outs van de nadere zorgplicht worden toegelicht door Liesbeth Verheggen, bestuurslid AOb voor het primair onderwijs, Rob de Koning, specialist in het speciaal onderwijs en een twee mensen uit de praktijk.

Hierbij nodig ik je van harte uit om deze bijeenkomst bij te wonen.

Meld je aan via onderstaand e-mailadres!

Met vriendelijke groet,
Ivan Bartholomeus
030-2989210
06-22991579

e-mail: ibartholomeus@aob.nl

adres:
Hoofdkantoor AOB
Jaarbeursplein 22
3500GW Utrecht

AOb, sterk in onderwijs. Meer informatie: www.aob.nl