Gemeente Boarnsterhim


Groot onderhoud veerpont de Burd

De veerpont de Burd gaat vanwege groot onderhoud van 3 april 2006 tot 13 april 2006 uit de vaart. Op vrijdag 14 april 2006 (Goede Vrijdag) vaart de pont weer.

Zoals gewoonlijk zal bij afwezigheid van de pont de Burd, een vervangend vaartuig aanwezig zijn. Voor genoemde periode zal het pontje de Snoekcbears worden ingezet.

De Snoekcbears zal worden uitgerust met de benodigde reddingsmiddelen en communicatiemiddelen. Het pontje is echter niet uitgerust met radar.
Bij weersomstandigheden die varen onverantwoord maken bepaalt de pontschipper of, en wanneer, er wordt overgestoken. De beslissing van de pontschipper staat daarbij voor ons niet ter discussie.

Bewoners van het eiland kunnen hun auto's parkeren op de parkeerplaatsen Yn é Lijte. Vrachtwagens zullen op dit terrein niet worden toegestaan, dit in verband met mogelijke schade. Wij verzoeken u, gezien het beschikbare alternatief, uw auto's niet in de berm te parkeren ter voorkoming van schade aan berm en wegdek. Indien noodzakelijk zullen wij voor genoemde periode langs de Garde Jagerswei een parkeerverbod instellen.

De vaartijden blijven ongewijzigd, ook de geldende afspraken over de bereikbaarheid buiten het vaartijdenbesluit blijven gehandhaafd. De brandweer heeft aangegeven dat de benodigde hulpmiddelen bij bestrijding van brand en/of ongevallen met de vervangende pont kunnen worden overgezet.
De gemeente draagt zorg voor de aanwezigheid van vervoer op het eiland.

Wij vertrouwen erop u hiermee vooralsnog voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de gemeente, telefoonnummer (0566) 629252.