Gemeente Hoogeveen

Hoogeveen krijgt Cruijff Court

De speeltuin aan de Tamboerlaan in Zuid wordt dit jaar vernieuwd. Een van de nieuwe onderdelen is een zogeheten Cruijff Court. Dit is een klein kunstgrasveld om het sporten en bewegen â en specifiek het voetballen - te stimuleren onder kinderen.

Johan Cruijff en de KNVB hebben hun naam verbonden aan de stichting Cruijff Courts KNVB Velden. De stichting wil in drie jaar tijd honderd van deze velden realiseren in Nederland door een financiële bijdrage. Vorig jaar werd het eerste veld geopend, in Rotterdam. De UEFA ondersteunt het initiatief. Aan het Cruijff Court in Zuid betaalt ook de gemeente mee. Verder hebben de inwoners in de buurt zich sterk gemaakt voor enkele andere fondsen. De totale investering kost een ton.

De buurt gaat veel van de speeltuinrenovatie zelf doen en zal ook de speeltuin en het veld beheren. Ook zal de buurtvereniging voetbalactiviteiten op het veld organiseren.

Het kunstgrasveld is ongeveer de helft (42 x 28 meter) van een normaal voetbalveld, is voorzien van een hekwerk rondom en ballenvangers achter de doelen.

Op 3 april wordt de buurt geïnformeerd over de plannen met het Cruijff Court, om 19.00 uur in het DES gebouw. De bedoeling is in mei te starten met de aanleg van het veld.

---

28 maart 2006

Van: college van B&W