Gemeente Beuningen


Bijeenkomst Landschapsontwikkelingsplan

Landschap in Beweging
In maart 2005 zijn de gemeenten Beuningen, Druten en Wijchen gezamenlijk begonnen met het opstellen van een
Landschapsontwikkelingsplan met als doel de verschillende functies in het gebied goed op elkaar af te stemmen. Het planproces is momenteel zover dat een conceptvisie is opgesteld. Deze visie gaat over meer dan het landschap. Ook thema´s als groenstructuur en beplanting, erfbeplanting, ecologie, cultuurhistorie, water, landbouw, recreatie en beeldkwaliteit komen aan de orde.

De gemeenten willen deze conceptvisie voorleggen aan alle betrokkenen. Daarom bent u van harte welkom op maandag 3 april a.s. in cultureel centrum D´n Bogerd aan de van Heemstraweg 53 in Druten. U kunt binnenlopen tussen 16.00 en 20.30 uur.
De betrokken ambtenaren zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden en uw mening te horen over de visie op het landschap. Ook zal aandacht zijn voor de uitvoering van het Landschapsontwikkelings-plan. We horen daarbij graag welke ideeën voor projecten en plannen u heeft.

Procedure
Tot 14 april 2006 kunnen betrokken belangenorganisaties hun reactie op de visie geven. De visie wordt daarna met de reacties van de bijeenkomst op 3 april voorgelegd aan de drie gemeenteraden. Deze stukken worden besproken tijdens een gezamenlijke commissievergadering op 10 mei. Daarna wordt een uitvoerings- en financieringsplan opgesteld. De verwachting is dat dit alles tezamen eind 2006 wordt vastgesteld door de gemeenteraden.

Informatie
Meer informatie over het landschapsontwikkelingsplan kunt u ook vinden onder projecten. De conceptvisie kunt u vanaf 27 maart bekijken op www.bronsenp.nl. Kijk hiervoor onder de kop "interactief".

Voor vragen en reacties kunt u terecht bij één van de onderstaande personen:

- Dhr. M. Stip gemeente Beuningen e-mail: m.stip@beuningen.nl tel. 024-6780883

- Mw. D. Traxel gemeente Druten e-mail: dtraxel@druten.nl tel. 0487-580141

- Mw. J. Kofman gemeente Wijchen e-mail: j.kofman@wijchen.nl tel. 024-6492376